Reumatološko vrednovanje

Rješenja kompanije Konica Minolta za ranu i precizniju dijagnostiku

Reumatologija


Reumatoidni artritis je hronična upalna bolest zglobova koja može izazvati oštećenje hrskavice i kosti, kao i invalidnost. Rana dijagnoza je ključna za optimziiranje terapeutskog uspjeha, posebno kod pacijenata s visokim rizičnim faktorima koji ukazuju na nepovoljne ishode, npr. visokim nivoima aktivnosti bolesti, prisustvom autoantitijela i ranim oštećenjima zgloba. Oštećenje zgloba može se dijagnosticirati našom serijom rendgenskih sistema AeroDR.

Jedna od metoda za utvrđivanje napretka bolesti je primjena indeksa aktivnosti bolesti (Disease Activity Score, DAS), također poznat kao „protokol DAS28”. Ovaj protokol sada je također dostupan u ultrazvuku: Konica Minolta je razvila radni proces za reumatoidni artritis (Rheumatoid Arthritis, RA), jedinstveni alat dostupan samo s našim sistemom Sonimage, posebno dizajniranim za podršku reumatolozima. Alat zasnovan na protokolu DAS28 pomaže reumatolozima kroz postupak procjenjivanja i vrednovanja zglobova osoba koje pate od artritisa. Alat korisnicima omogućuje toj grupi pacijenata pružiti posebnu njegu.

Reumatološka procjena

Reumatološka procjena

Rješenja

  • Unaprijed učitani obrazac za protokol DAS28
  • Omogućuje brzo i jednostavno uspoređivanje slika zglobova
  • Kliničko navođenje za ljekare
  • Neinvazivna dijagnoza za udobnost pacijenta
  • Brzo i jednostavno izvještavanje
  • Unaprijeđena vizuelizacija igle za injekcije
Hardware
hardware icon
Prijenosni ultrazvuk

Kompaktni ultrazvučni sistem SONIMAGE® HS1 s naprednom funkcijom MSK daje iznimno detaljnu sliku i vrhunsku rezoluciju kontrasta. Napredne tehnološke funkcije i slika visoke rezolucije omogućava pouzdane dijagnoze, navođenje igle za intervencijske postupke i upravljanje terapijom na licu mjesta.

Software
software icon
Softverski proizvodi kompanije Konica Minolta

Istražite bezbrojne različite načine na koje softverski proizvodi kompanije Konica Minolta mogu unaprijediti vaše operacije. Konica Minolta rješava probleme vaše kompanije, uklapa se u različite stilove rada i nudi softverska rješenja koja odgovaraju na potrebe vaše branše. Uz davanje prioriteta vašim potrebama u svakom trenutku, Konica Minolta zadovoljava softverske zahtjeve čak i najzahtjevnijih globalnih organizacija. Korištenjem sistema možete kontrolirati troškove svih štampanih ili kopiranih izlaznih materijala, kreirati napredne sigurnosne mjere kako biste se pobrinuli da povjerljivi dokumenti ne padnu u neovlaštene ruke i još puno toga.

Usluge
service icon
Uvijek vama na usluzi

Naše iskusno i stručno specijalizirano osoblje će odgovoriti na sva vaša pitanja i pokazati vam kako da koristite proizvod. Naše službe djeluju u vašu korist, u okviru sistema podrške koji je dizajniran tako da vi i vaša kompaniji u potpunosti iskoristite sve prednosti naših rješenja. Nudimo cijeli spektar različitih usluga, uključujući optimizirane usluge štampanja uz kombiniranje vaših konsultantskih aktivnosti; implementaciju hardvera i softvera; upravljanje tôkom rada kako biste smanjili trošenje dokumenata; te pametne sigurnosne usluge kako biste održali bezbjednost poslovanja.

Ključne funkcije

Sistem Sonimage je primjenjiv u različitim kliničkim okruženjima. Budući da ga je iznimno lako prenositi i koristiti, Sonimage je savršen alat za reumatologe koji provode svakodnevne preglede. Ultrazvučni alat je opremljen intuitivnim korisničkim interfejsom koji kombinira prednosti tehnologije dodirnog ekrana s pojednostavljenom konzolom sa ekranom od 15''. 


Na alatu su također osam fizičkih dugmadi i integrirana pomična kuglica. Sonimage također donosi dodatnu vrijednost oblikujući nevjerojatne slike mišićno-koštanog sistema, što je posebno praktično za ortopede, reumatologe i ljekare koji provode rehabilitaciju i fizikalnu terapiju. 


Funkcijom jednostavne vizuelizacije igle (SNV) uređaja Sonimage HS1 iglu na slici ultrazvuka možete povećati pristupom iz ravni i izvan ravni. Za prikaz detalja na ekranu sistem također omogućuje prikazivanje frekvencijom od 18 MHz, proporcionalno smanjeno na dubinu do 1 cm. 


Radni proces za reumatoidni artritis ljekare provodi kroz namjenski protokol za reumatoidni artritis i daje jasan pregled pregledanih zglobova za precizniji dijagnostički postupak. Osobe koje pate od artritisa nisu jedini korisnici koji mogu iskoristiti prednosti ove vrhunske tehnologije. Sonimage HS1 također mogu koristiti kardiolozi, koji će funkcije poput načina rada TDI i CW smatrati veoma korisnim. Funkcija automatskog mjerenja debljine intima-medija IMT (intima-medial thickness) omogućava naprednu procjenu zdravlja arterija.

   

   

Trostruko harmonijsko kreiranje slike tkiva 3THI (Triad Tissue Harmonic Imaging)

Uključuje se iz stanja mirovanja za manje od 15 sekundi

Visoka osjetljivost i širokopojasni pretvarači

Mobilno rješenje na kolicima s maksimalno tri priključka za sonde

Prijenosno rješenje s ugrađenom baterijom

Tok rada za reumatoidni artritis integriran u Sonimage HS1

Tehnologija jednostavne vizuelizacije igle (Simple Needle Visualisation, SNV)

Kreiranje slike metodom elastografije deformacije

Improving Healthcare Workflows - download the brochure here:

Download now