BUDUĆNOST IZDAVANJA KNJIGA

Nova tehnologija na zahtjev nudi spektar novih opcija za izdavaštvo koje će se svidjeti vašim klijentima

Kreirajte novi prihod kroz štampanje na zahtjev


Nenadmašna linija hardvera AccurioPress kompanije Konica Minolta omogućava vam da iskoristite potencijal tržišta neovisnog izdavanja koja su nekad bila neprofitabilna ili jednostavno nisu uopće postojala.

Izdavanje knjiga je nekada bilo kompliciran posao. No, kao što svi dobro znamo, vremena i tehnologije se neprekidno mijenjaju. Izdavaštvo je nekad bilo isključivo u domeni ofset štampe, ali izdavaštvo na zahtjev danas je sektor koji bilježi veliki rast i omogućava autorima širom svijeta koji su na početku karijere da produciraju knjige, kalendare, magazine ili albume fotografija na zahtjev, čak i u malenim tiražima.


Posmatrano na taj način, izdavaštvo na zahtjev postalo je ogromna potencijalna poslovna prilika za digitalne štamparije. Fleksibilni pružaoci usluga štampanja mogu imati koristi od tog trenda kroz proizvodnju cijelog niza uvezanih dokumenata, uključujući knjige, kalendare, magazine i fotografske albume. InfoTrends očekuje da tržište štampanja knjiga zabilježi rast od 16,7% tokom sedmogodišnjeg perioda procjene, što znači da će se obim štampanja u oblasti objavljivanja knjiga popeti na gotovo 54 milijarde stranica do 2016. godine. Drugim riječima, izdavaštvo na zahtjev je nova oblast poslovanja koja je svakako vrijedna istraživanja!


Izdavaštvo na zahtjev omogućava autorima da samostalno objavljuju knjige ili čak da slijede načelo "prvo prodaj, a zatim štampaj". Velika prednost izdavaštva na zahtjev je u tome što omogućava i čini profitabilnim čak i malene tiraže od samo jednog primjerka te skraćuje vrijeme za izbacivanje knjige na tržište. Izdavaštvo na zahtjev može se pokazati unosnim izvorom novog prihoda za vašu kompaniju.


No, kako vi možete izvući maksimalnu korist od tog tržišta? Nenadmašna linija hardvera za štampanje  AccurioPress  kompanije Konica Minolta, koja obuhvata serije proizvoda AccurioPress i bizhub Press, nudi široki raspon prednosti koje će vam omogućiti da to učinite. Sistemi AccurioPress savršeni su za proširivanje okruženja digitalne štampe, uz profesionalnu modularnu završnu obradu, izuzetne boje i stabilnost registracije, skupa s odličnim kvalitetom štampe. Sistemi AccurioPress pružaocima usluga štampanja daju priliku da upravljaju većim opsegom ključnih usluga digitalnog štampanja i aplikacija za štampanje, uključujući štamparske proizvode u boji, kao što su vizit-kartice, leci, brošure, reklamni natpisi, štampane koverte i još mnogo toga.

Izdavanje knjiga

Izdavanje knjiga

Budućnost izdavaštva

Kažu da je u svakome od nas najmanje jedna knjiga, a to je za vas, kao štampara, potencijalno veoma dobra vijest. Izdavaštvo na zahtjev je drugi sektor s visokim rastom koji je u protekle dvije decenije kreiran iz ničega zahvaljujući novoj tehnologiji. Vaši klijenti će željeti da ponudite izdavaštvo na zahtjev zato što ono samostalno objavljivanje u malim tiražima čini mogućim i izvodivim, skraćuje vrijeme koje je potrebno da knjiga dospije na tržište, snižava troškove objavljivanja i eliminira troškove skladištenja štampanih knjiga.

Hardware
hardware icon
AccurioPress & bizhub PRESA

Želite vrhunske performanse u produkciji digitalne štampe? Na pravom ste mjestu. Hardverske komponente kompanije Konica Minolta za produkcijsku štampu i ured predstavljaju mjerilo u branši uz uređaje koji osiguravaju revolucionarni kvalitet kolor slika, izuzetnu brzinu crno-bijele štampe, opcije završne obrade prilikom kreiranja materijala naklonjene kvalitetu kako bi se zadovoljile vaše složene specifikacije za zadatke i još mnogo toga. Bez obzira na veličinu ili područje specijalizacije vaše kompanije, naši uređaji za štampu vam omogućavaju da izgradite infrastrukturu za štampanje, upravljate digitalnim sadržajem, instalirate vrhunske mjerne instrumente i istražujete druga rješenja dizajnirana za temeljitu promjenu vašeg toka rada.

Software
software icon
Softverski proizvodi kompanije Konica Minolta

Istražite bezbrojne različite načine na koje softverski proizvodi kompanije Konica Minolta mogu unaprijediti vaše operacije. Konica Minolta rješava probleme vaše kompanije, uklapa se u različite stilove rada i nudi softverska rješenja koja odgovaraju na potrebe vaše branše. Uz davanje prioriteta vašim potrebama u svakom trenutku, Konica Minolta zadovoljava softverske zahtjeve čak i najzahtjevnijih globalnih organizacija. Korištenjem sistema možete kontrolirati troškove svih štampanih ili kopiranih izlaznih materijala, kreirati napredne sigurnosne mjere kako biste se pobrinuli da povjerljivi dokumenti ne padnu u neovlaštene ruke i još puno toga.

Usluge
service icon
Uvijek vama na usluzi

Naše iskusno i stručno specijalizirano osoblje će odgovoriti na sva vaša pitanja i pokazati vam kako da koristite proizvod. Naše službe djeluju u vašu korist, u okviru sistema podrške koji je dizajniran tako da vi i vaša kompaniji u potpunosti iskoristite sve prednosti naših rješenja. Nudimo cijeli spektar različitih usluga, uključujući optimizirane usluge štampanja uz kombiniranje vaših konsultantskih aktivnosti; implementaciju hardvera i softvera; upravljanje tôkom rada kako biste smanjili trošenje dokumenata; te pametne sigurnosne usluge kako biste održali bezbjednost poslovanja.

Zašto se funkcije "na zahtjev" toliko traže (i bit će sve traženije)

Izdavaštvo na zahtjev nudi širok spektar prednosti. Kroz povećavanje vaše sposobnosti da štampate knjige, kalendare, časopise i fotoalbume kreira se potencijalno ogroman novi izvor prihoda, uz istovremeno dopuštanje intenzivnijeg korištenja postojećih mogućnosti za štampanje, kao što su funkcije za završnu obradu prilikom kreiranja materijala. 


Ako želite unaprijediti prihode od prodaje, proširiti portfelj proizvoda i učvrstiti poziciju na sve većem novom tržištu, trebate se prebacivati na izdavaštvo na zahtjev i instalirati prilagođeni hardver iz linije proizvoda AccurioPress. 


Uz izdavaštvo na zahtjev uživat ćete u sljedećim prednostima:

   

   

Kratak period učenja

Autorima omogućava samostalno izdavanje

Proširivanje asortimana štamparskih proizvoda i usluga štampanja

Kreiranje gotovih štamparskih proizvode, uključujući uvezivanje i presavijanje knjiga, bez potrebe za dodatnim manuelnim koracima

Omogućava vam da nudite kalendare, knjige i druge medije

Omogućava profitabilnost malih tiraža knjiga

Minimiziranje troškova pripremanja za štampanje

Minimiziranje troškova pripremanja za štampanje

Uvođenje veoma efikasnog procesa proizvodnje

Štednja materijala, vremena i novca

shaping print to business.

Prokom is the Konica Minolta User Community where you can find market research, information and practical tools, which will help you become better informed, more productive and ultimately more profitable. At Prokom we believe it’s not just about what you make, it’s about what you make possible

Join Prokom