Objavljivanje promjenjivih podataka

Fokusirajte se na interesovanja klijenata – pojedinačno

Razvijajte poslovanje i osigurajte lojalnost klijenata


Kao pružalac usluga štampanja stalno morate razvijati poslovanje i osiguravati lojalnost klijenata. Kako se možete izdvojiti na tržištu štampanja na medijima u vrijeme kad su usluge štampanja lako dostupne i više uporedive nego ikad prije? I kako da zadržite klijente?

Šta je objavljivanje promjenjivih podataka?

Objavljivanje promjenjivih podataka, njihovo štampanje ili VDP predstavlja rješenje od izuzetne vrijednosti za kompanije koje se bave komercijalnom štampom i grafikom i oslanjaju se na profesionalni izgled i osjećaj gotovih proizvoda, kao i na prednosti na planu generiranja prihoda koje ovo rješenje može donijeti kompaniji.


Brzo planiranje i izvršavanje zadataka štampanja

Podaci klijenata mogu se lako integrirati s dizajnom dokumenta bez korištenja skripti ili programiranja. Veoma raznorodni podaci, uključujući tekst, grafikone, boju sa standardnim industrijskim barkodovima i personalizirane slike mogu se brzo i lako uvrstiti u cirkularno pismo ili drugi grupni zadatak štampanja.


Korištenjem VDP rješenja kompanije Konica Minolta personaliziraju se i marketinški dokumenti kroz korištenje pametnih šablona i vodiča radi kreiranja letaka, kartica za direktnu poštu, certifikata i nagrada, a ona se isporučuju uz detaljne upute za modificiranje šablona koristeći informacije iz baze podataka programa Excel.


Intuitivna rješenja koja će vam uštediti vrijeme i novac

Uz korištenje najnovije tehnologije VDP rješenja kompanije Konica Minolta mogu inteligentno čitati podatke i automatski odlučivati o tome mogu li se marketinški materijali poslati e-poštom umjesto običnom poštom što kompanijama omogućava da štede vrijeme i novac. Da biste porazgovarali o tome kako naša združena rješenja za štampanje promjenjivih podataka (VDP) mogu zadovoljiti specifične potrebe vaše kompanije u oblasti VDP-a, kliknite na Kontaktirajte nas i jedan od naših stručnjaka će vam se javiti!

Objavljivanje promjenjivih podataka

Objavljivanje promjenjivih podataka

Personalizirana komunikacija kroz Objavljivanje promjenjivih podataka

Današnja prekomjerna količina informacija personaliziranu komunikaciju uz korištenje papira čini još važnijom. Vjerovatnoća da će se pismo ili marketinška poruka prilagođena potrebama primaoca pročitati i uvažiti je daleko veća. To poruke od štamparija čini efikasnijim, povećava stopu odgovora i jača odnose s klijentima.


Vaši klijenti koriste prednosti od usluga štampanja za Objavljivanje promjenjivih podataka na sljedeće načine:


 • djelotvornije poruke kroz personalizirani marketing
 • veće stope odgovora
 • jači odnosi s klijentima
 • djelotvoran marketing u različitim medijima
 • dodavanje vrijednosti digitalnoj stranici


Vaša kompanija će u isto vrijeme ostvariti korist od funkcije Objavljivanje promjenjivih podataka zahvaljujući:


 • opsežnijem portfelju usluga
 • većem profitu
 • povećanju ponavljajućih prihoda
 • generiranju većeg profita u odnosu na onaj koji se ostvaruje statičnim sadržajem
Hardware
hardware icon
Hardver kompanije Konica Minolta za štampanje

Želite vrhunske performanse u produkciji digitalne štampe? Na pravom ste mjestu. Hardverske komponente kompanije Konica Minolta za produkcijsku štampu i kancelariju predstavljaju mjerilo u branši uz uređaje koji osiguravaju revolucionarni kvalitet kolor slika, izuzetnu brzinu crno-bijele štampe, opcije završne obrade prilikom kreiranja materijala naklonjene kvalitetu kako bi se zadovoljile vaše složene specifikacije za zadatke i još mnogo toga. Bez obzira na veličinu ili područje specijalizacije vaše kompanije, naši uređaji za štampu vam omogućavaju da izgradite infrastrukturu za štampanje, upravljate digitalnim sadržajem, instalirate vrhunske mjerne instrumente i istražujete druga rješenja dizajnirana za temeljitu promjenu vašeg toka rada.

Software
software icon
Softverski proizvodi kompanije Konica Minolta

Istražite bezbrojne različite načine na koje softverski proizvodi kompanije Konica Minolta mogu unaprijediti vaše operacije. Konica Minolta rješava probleme vaše kompanije, uklapa se u različite stilove rada i nudi softverska rješenja koja odgovaraju na potrebe vaše branše. Uz davanje prioriteta vašim potrebama u svakom trenutku, Konica Minolta zadovoljava softverske zahtjeve čak i najzahtjevnijih globalnih organizacija. Korištenjem sistema možete kontrolirati troškove svih štampanih ili kopiranih izlaznih materijala, kreirati napredne sigurnosne mjere kako biste se pobrinuli da povjerljivi dokumenti ne padnu u neovlaštene ruke i još puno toga.

Usluge
service icon
Uvijek vama na usluzi

Naše iskusno i stručno specijalizirano osoblje će odgovoriti na sva vaša pitanja i pokazati vam kako da koristite proizvod. Naše službe djeluju u vašu korist, u okviru sistema podrške koji je dizajniran tako da vi i vaša kompaniji u potpunosti iskoristite sve prednosti naših rješenja. Nudimo cijeli spektar različitih usluga, uključujući optimizirane usluge štampanja uz kombiniranje vaših konsultantskih aktivnosti; implementaciju hardvera i softvera; upravljanje tôkom rada kako biste smanjili trošenje dokumenata; te pametne sigurnosne usluge kako biste održali bezbjednost poslovanja.

shaping print to business.

Prokom is the Konica Minolta User Community where you can find market research, information and practical tools, which will help you become better informed, more productive and ultimately more profitable. At Prokom we believe it’s not just about what you make, it’s about what you make possible

Join Prokom

Četiri koraka do opsežnijeg poslovanja

Četiri koraka do opsežnijeg poslovanja

Pripremite se za novu poslovnu priliku

DIGITAL1234 vam obezbjeđuje četiri jednostavna koraka za proširivanje poslovanja. Program kompanije Konica Minolta za poslovni razvoj dizajniran je tako da pružaocima usluga štampanja omogući da napreduju u poslovanju.


On koristi pristup zasnovan na prilikama i klijentima kroz četiri praktična koraka pokazuje kako mogu prepoznati, procijeniti, opravdati i implementirati nove poslovne prilike. Sve što trebate učiniti je da se registrirate jednom kako biste primali sve te vrijedne informacije – bez ikakvih obaveza ili troškova.


Četiri koraka za razvijanje poslovanja:


PREPOZNAVANJE: Zašto s poslovne strane za vas ima smisla sagledati određenu priliku za razvijanje poslovanja? Nudimo više Bijelih knjiga koje se bave širokim spektrom tema, kao što su funkcija Web to Print, štampanje promjenjivih podataka, automatizacija toka rada, završna obrada prilikom kreiranja materijala na presi i izdavanje knjiga.


PROCJENJIVANJE: Kako se data poslovna prilika uklapa u moju postojeću operativnu organizaciju? Naše Smjernice za procjenjivanje, koje sastavljaju neovisni stručnjaci iz branše, će vam pomoći da u praktičnom smislu procijenite je li vaša kompanija spremna za određenu novu poslovnu priliku, npr. za uslugu Web to Print.


OPRAVDANJE: Kako su drugi pružaoci usluga štampanja ostvarili profit od određene nove poslovne prilike? U analizama pojedinačnih slučajeva iz različitih područja poslovnih prilika pročitajte kako su drugi klijenti slični vama ostvarili korist. Zatim možete sami procijeniti je li investicija vrijedna truda.


IMPLEMENTIRANJE: Želite osigurati uspješnu implementaciju uz izbjegavanje poteškoća koje mogu dovesti do razočarenja? Vodič za implementaciju s opisom pojedinačnih koraka koji je napisao neovisni stručnjak iz branše će vam omogućiti da novu poslovnu priliku pretočite u praksu u svojoj kompaniji. Naravno, imajući na umu da implementacija nove poslovne prilike može biti složen zadatak, nudimo vam i praktičnu podršku kroz fazu implementacije.


Logotip Digital 1234


Omogućavanje poslovanja kroz objavljivanje promjenjivih podataka


Kako možete ostvariti profit od personaliziranog marketinga

Današnja prekomjerna količina informacija personaliziranu komunikaciju čini još važnijom. Vjerovatnoća da će se pismo ili marketinška poruka koja je prilagođena potrebama primaoca pročitati je daleko veća. To poruke čini efikasnijim, povećava stopu odgovora i jača odnose s klijentima.


Objavljivanje promjenjivih podataka (VDP) je tehnologija koja omogućava personalizirani marketing i čini ga ekonomski izvodivim. Kreiranjem personaliziranih dokumenata u jednom procesu štampanja, VDP dodaje značajnu vrijednost digitalno odštampanoj stranici. Proširivanjem svog portfelja na ovu uslugu možete širokom rasponu klijenata pružiti veoma efikasan pristup svijetu personalizirane komunikacije. VDP za vas znači generiranje više posla uz veće profitne marže.


Kako vaši klijenti ostvaruju koristi od VDP-a:

 • djelotvornije poruke kroz personalizirani marketing
 • veće stope odgovora
 • jači odnosi s klijentima
 • djelotvoran marketing u različitim medijima
 • dodavanje vrijednosti digitalnoj stranici


Kako možete ostvariti profit od VDP-a:

 • opsežniji portfelj usluga
 • veći profit
 • povećanje ponavljajućih prihoda
 • generiranje većeg profita u odnosu na onaj koji se ostvaruje statičnim sadržajem


Zašto biste dodatno čekali da dodate vrijednost digitalno odštampanoj stranici? VDP transformira marketinške podatke u dodatni prihod.


Ako smatrate da bi vam mogli koristiti savjeti o razvijanju štampanja promjenjivih podataka rada uz program Digital1234, kliknite na link „Kontaktirajte nas” kako biste dogovorili sastanak s predstavnikom kompanije Konica Minolta, koji će vas lično provesti kroz puni vodič za implementaciju!

Kontaktirajte nas za više informacija

Kontaktirajte nas za više informacija

Kontaktirajte nas

Mislite li da bi štampanje promjenjivih podataka moglo odgovarati vašoj kompaniji?

Da biste porazgovarali o tome kako naša softverska i hardverska rješenja mogu zadovoljiti vaše potrebe, kliknite na Kontaktirajte nas i jedan od naših stručnjaka će vam se javiti!

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas
Da, želim primati informacije preko:*

za trenutne proizvode i usluge Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH i za ostale pridružene kompanije unutar grupacije, kreirane za naše lično interesovanje. Vaši podaci će biti procesuirani u skladu s našom politikom privatnosti.

Tekstna polja sa slovima * su obavezna!

Note - your current cookie settings will exclude you from receiving promotional updates via email! To allow those updates, update your cookie settings