Raznolikost i udobnost za ljude

 

usluge

 

Kvalitet zraka u zatvorenim prostorima

Kao mjera čistoće zraka unutar ureda i njegovog potencijalnog uticaja na lično osobno zdravlje i udobnost ljudi koji koriste prostor, Kvaliteta zraka u zatvorenim prostorima predstavlja ključno pitanje u poboljšanju nivoa zdravlja i dobrobiti općenito. Konica Minolta je predana aktivnom unapređivanju radnog okruženja svojih klijenata i kreiranju prostora da se fokusiraju na svoje ključne kompetencije. Sigurnost i djelotvornost su ključne mjere rješenja kompanije Konica Minolta za čišćenje zraka, a kompanija je razvila namjenske filtere za različite uredske sisteme čime se osigurava smanjenje emisija uz održavanje protoka zraka u datim uređajima. Kupci također mogu poboljšati vlastiti kvalitet zraka u zatvorenim prostorima, što predstavlja ključni faktor za nivoe zdravlja, udobnosti i produktivnosti osoblja. 

Konica Minolta je posvećena poboljšavanju individualnih radnih okruženja klijenata kroz ponudu održivih i učinkovitih rješenja koja pomažu našim klijentima da optimiziraju kvalitet zraka u zatvorenim prostorima (IAQ) u svom radnom prostoru. Prednosti tog pristupa obuhvataju:
 

 • Omogućava kompaniji Konica Minolta da nadzire i unapređuje kvalitet zraka tako da se možete fokusirati na osnovne vještine
 • Maksimizira vašu djelotvornost u smanjenju emisija
 • Posebno dizajniran za Konica Minolta uređaje
 • Traje kroz radni vijek (uređaja) tako da nema potrebe za mijenjanjem ili zamjenom

Konica Minolta sarađuje s velikim brojem raznovrsnih pouzdanih i kompetentnih projektnih partnera kako bi osigurala namjenske filterske uređaje za različite uredske sisteme, kojim se osigurava smanjenje emisija. Filterska rješenja, čija se efikasnost mjeri certifikacijama Blue Angel, smanjuju emisije čestica iz fotokopirne opreme do 98%.

 • Standardna jedinica za čišćenje zraka
  • Smanjuje emisije za najmanje 90%
  • Već predstavlja standard u najnovijim uređajima kompanije Konica Minolta
 
 • Opcionalna jedinica za čišćenje zraka
  • Smanjuje emisije za 82% do 97%
  • Dva različita filtera koji se koriste za uređaje kompanije Konica Minolta

 

 

 

Univerzalni dizajn

Univerzalni dizajn kompanije Konica Minolta znači da su uređaji kompanije dizajnirani na takav način da obuhvataju pitanja upotrebljivosti, pristupačnosti, rukovanja i stila. Na taj način se osobama s tjelesnim invaliditetom ili oštećenjem vida olakšava djelotvorno korištenje naših proizvoda. 
Naši klijenti imaju koristi od pružanja inkluzivnog radnog okruženja koje je dostupno svima, bez obzira na njihovu dob, veličinu tijela ili posebne potrebe. Naši proizvodi su lako dostupni, jednostavni za rukovanje i logični u pogledu dizajna i praktičnosti. To omogućava našim klijentima da unaprijede nivo raznolikosti među svojim zaposlenicima. 

Više informacija o pristupačnosti i vidljivosti za korisnike

 

Angažiranje

 

Društvene inovacije

Konica Minolta se proaktivno bavi izazovima u oblasti globalne održivosti kroz uključivanje najnaprednijih digitalnih tehnologija kao što su Internet stvari (IoT), Vještačka inteligencija (AI) i robotika u svoje ključne tehnologije. Kompanija radi na transformaciji svog poslovanja tako da se fokusira na pružanje rješenja za goruća globalna pitanja. Ova transformacija ne samo da doprinosi ostvarivanju ciljeva održivog razvoja (SDG) već i pomaže obogaćivanju života pojedinaca koji čine društvo.

Dodatne informacije o društvenim inovacijama u kompaniji Konica Minolta.
 

Rodna raznolikost u IT industriji

Konica Minolta Business Solutions Europe sarađuje s nevladinom organizacijom na vođenju projekta izgradnje kapaciteta koji pomaže ženama u izgradnji karijere u IT industriji. Cilj projekta je privući, odabrati i podržati žene i djevojke u IT industriji kako bi im se pomoglo da pristupe tržištu rada, savladaju osnove, pronađu posao ili pokrenu start-up kompaniju. Projekt je inicijalno pokrenut u Češkoj Republici 2015. godine, a godinu kasnije je proširen kako bi obuhvatio Njemačku te je u protekloj finansijskoj godini pokrenut i u Poljskoj i Austriji.

 

Kontaktirajte nas...

...i kontaktirajte naš tim za održivost!

Pošalji poruku e-pošte

Besplatno preuzmite brošure Omogući karbonsku neutralnost!

ContactFormWrapper