Kad su važni detalji

AeroDR HD

Najmanja veličina piksela ikad dostupna na ravnim detektorskim pločama


Područja od interesa nisu uvijek odmah vidljiva na rendgenskim snimcima, ali pacijenti uvijek mogu računati na najbolju dostupnu specijaliziranu njegu. Upravo tada su najvažniji detalji. Npr. kad je potrebno prikazati mikrostrukture u kostima. Što prije možete uspostaviti pravilnu dijagnozu, to pacijent može bolje krenuti s terapijom. U kompaniji Konica Minolta smo ponosni što možemo ponuditi takve proizvode. Nedavno smo predstavili AeroDR HD, naš najnoviji digitalni rendgenski detektor s veličinom piksela od 100 µm, uređaj koji osigurava tako visoku rezoluciju da možete zumirati bez gubitka oštrine.

Kad su važni detalji, možete se osloniti na kompaniju Konica Minolta.


U kompaniji Konica Minolta neprekidno težimo inoviranju naših proizvoda i usluga radi unapređivanja zdravstvene zaštite. Fokusiramo se ne samo na pacijente, već i na specijaliste, kao i stavljanje prioriteta na potrebu da vam pomognemo da pojednostavite tokove rada i svakodnevne kliničke aktivnosti.

Opremljen detektorom s tranzistorom s tankim filmom (TFT, Thin Film Transistor) visoke osjetljivosti, AeroDR HD predstavlja najnoviji tehnički iskorak kompanije Konica Minolta. Rješenje je opremljeno debljim scintilatorom od cezijevog jodida (CsI), fotodiodom visoke osjetljivosti na TFT ploči i novom funkcijom integriranog kruga za očitavanje (ROIC, Read out IC) koja nivoe električnog šuma smanjuje za 50 % ili više te vam omogućava optimiranje utvrđenih vrijednosti.


Uz kvantnu efikasnost detektora (DQE) kvalitet slike se umnogome poboljšava i istovremeno se koriste manje doze zračenja kod brze obrade velikih količina slikovnih podataka zahvaljujući kratkom vremenu ciklusa. Visoku kvalitetu slike omogućava scintilator od cezijevog jodida (CsI) – na ploči AeroDR Premium ostvaruje se poboljšanje veće od 20 posto. Zahvaljujući veličini piksela od samo 100 μm i četiri puta više piksela od detektora standardne rezolucije AeroDR može povećavati mikrostrukture. Ova funkcija je od ključnog značaja za preciznu dijagnostiku.


AeroDR HD je također otporan na vodu i veoma lagan – teži samo 2,6 kg – s nosivošću od više od 400 kg i otporom na savijanje od 130 kg. Pored toga, litijum-ionsku bateriju uređaja AeroDR HD moguće je napuniti za samo 30 minuta. Ažurirana tehnologija AeroSync sada omogućava širi raspon snimanja, uključujući lumbalnu kičmu, mišićno-koštani sistem te primjenu u veterini.

   

   

Bolja vidljivost koštanih trabekula

Prikazuje mikrostrukturu

Rub kosti je jasniji

Brz i pouzdan tok rada

Viša DQE uz niže doze zračenja

Lagana, robusna struktura

Nema „pikselizacije” prilikom povećavanja prikaza zumiranjem

Veličina piksela od samo 100 μm

Ažurirani AeroSync za dužu automatsku detekciju ekspozicije

Improving Healthcare Workflows - download the brochure here:

Download now