Komercijalni nadzor kamerama

Rješenja za male i srednje kompanije prilagođena vašim potrebama

Vaša sigurnost naša je briga


Svakog dana kompanije male i srednje veličine širom svijeta trpe gubitke uslijed požara, krađe, vandalizma i drugih štetnih incidenata – od kojih su se mnogi mogli lako izbjeći. Kancelarijski prostori i skladišta provalnicima mogu djelovati kao laki ciljevi, a komercijalni sistem nadzora kamerama može značajno doprinijeti sprječavanju štete. Sigurnosne kamere MOBOTIX će vam osigurati oštru snimku krivičnog djela – i još mnogo toga. Stoga istupite – i osigurajte budućnost svoje kompanije!

Konica Minolta nudi rješenja koja će promijeniti vaš pogled na sigurnost. Steći ćete povjerenje u visokokvalitetnu infrastrukturu videonadzora dizajniranu za vaš unutarnji mir i pri tome uživati u pogodnostima pregleda od 360°, toplotnog prepoznavanja, automatizacije, visoke kvalitete, čiste slike, hemisfernog pregleda, obavještavanja putem e-pošte i još mnogo toga. 


Naš komercijalni nadzorni sistem s kamerama donosi opsežan sigurnosni sistem prilagođen modernim potrebama vaše kompanije, omogućava vam investiranje u sigurnost i budućnost te profesionalno upravljajući infrastrukturom videonadzora pomaže vam da se fokusirate na ključne djelatnosti.


Rješenje komercijalnog nadzornog sistema s kamerama obuhvata sljedeće funkcije:


  • Daje čiste, oštre slike za lakše dokazivanje
  • Zahtijeva manje održavanja (posljedično su ukupni troškovi vlasništva niži), zbog čega ostvarujete veći povrat investicije
  • Niža potrošnja energije – zeleno IP videozapisivanje
  • Kibernetički zaštićeno šifriranom komunikacijom


Komercijalno (male i srednje kompanije)

Komercijalno (male i srednje kompanije)

Sve iz jednog izvora

Za sigurnosni sistem MOBOTIX nije potrebna dodatna infrastruktura. Ulaganjem u komercijalni nadzorni sistem s kamerama izbjegavate potrebu za odvojenim pomoćnim sistemima, softverom ili centralnim serverom. 


Nećete samo uštedjeti vrijeme i energiju koje biste u suprotnom uložili u potragu za odgovarajućim elementima; također je povoljan i finansijski transparentan izbor, daleko pouzdaniji od sistema s više elemenata. Svi procesi – poput upravljanja događajima i alarmima, snimanja i obrađivanja slike – dovršavaju se lokalno unutar sigurnosne kamere.

Hardware
hardware icon
Toliko više od samo standardnog rješenja

Kamere MOBOTIX se mogu koristiti u širokom rasponu različitih primjena, a globalno su poznate po izuzetnoj pouzdanosti. Veoma su energetski učinkovite i pružaju najviši stepen tačnosti. Jednom kamerom moguće je, bez mrtvih uglova, nadzirati cijelo područje.

Software
software icon
Sistem upravljanja videozapisima – sve iz jednog izvora

Sistem upravljanja videozapisima (Video Management System, VMS) predstavlja intuitivno i prilagodljivo softversko rješenje MOBOTIX za upravljanje videozapisima, analizu videozapisa i upravljanje uređajem. Za VMS nije potreban server za upravljanje, a sve što je potrebno je već ugrađeno tako da ne morate brinuti o instaliranju novih rješenja.

Usluge
service icon
Savršen sveobuhvatni paket

Pratimo vas kroz svaku fazu procesa kako bismo vam omogućili da ostvarite prednosti ovog savršenog i sveobuhvatnog koncepta sigurnosnog rješenja. Na osnovu detaljnih konsultacija te pregleda i analize lokacije pronalazimo rješenje za optimiziranje i poboljšavanje cijele infrastrukture videonadzora u skladu sa specifičnim potrebama vaše kompanije. Pravilno upravljanjem projektom obuhvata profesionalnu instalaciju, nakon koje slijede usluge daljinskog nadzora za upravljanje IT infrastrukturom i statusom mreže, kao i održavanje za besprijekoran rad sigurnosnog sistema videonadzora.

Cjelovito samostalno rješenje

Kamere MOBOTIX predstavljaju veliko poboljšanje cijelog postupka obrade slike. Snimci su vrhunskog kvaliteta, čak i kad se objekti kreću velikom brzinom ili u uvjetima slabog osvjetljenja. Zahvaljujući oštrini snimljenih slika uvijek možete vidjeti šta se tačno događa na lokaciji. Kvalitetne slike će vam omogućiti analizu i najmanjih detalje, a zahvaljujući inovativnom prepoznavanju pokreta znat ćete tačno kamo treba gledati. 


Senzor MxActivity razlikuje vjetar ili kretanje ptica od uistinu sumnjivih aktivnosti pa se broj lažnih alarma smanjuje do 90 %. Odziv sistema možete automatizirati za brzo i lako otkrivanje aktivnosti, konfigurirati ga za otvaranje rampi ovlaštenim vozilima te za reagiranje na sumnjive kretnje tokom određenih dijelova dana bez zvučne poruke. 


Mogućnosti su beskrajne; brojne funkcije komercijalnog sistema nadzora kamerama jednostavno trebate prilagoditi vlastitim zahtjevima. Odluka je vaša.


Pametni sigurnosni videonadzor omogućava vam da se usredsredite na upravljanje kompanijom i ostvarivanje poslovnih ciljeva bez brige o instalaciji. Funkcije obuhvataju:

   

   

Automatizacija

Sveobuhvatni sistem

Prepoznavanje pokreta

Nije potreban centralni server

Prilagodljivo sigurnosno rješenje

Sofisticirana analitika

Dvosmjerni zvučni sistem