Sistemi za nadzor u zdravstvu

Veliki izazov za menadžere koji upravljaju sigurnošću

Unaprijedite svoj pristup s pacijentom u centru, učinkovitost bolnice – i više


Zdravstvene ustanove poput bolnica i klinika mogu predstavljati prave izazove osobama zaduženima za sigurnost. Mnoge aktivnosti iz područja javnog zdravstva potrebno je izvršiti u roku od nekoliko trenutaka kako bi mogle biti uspješne.

U modernim zdravstvenim ustanovama, mnoge aktivnosti, često uključujući zahvate za spašavanje života, moraju se obaviti odmah kako bi bile učinkovite. Kako bi se to omogućilo, pacijenti, zaposlenici i objekti zdravstvenog sektora moraju biti temeljito pokriveni uređajima za nadzor, jer spašavanje života često ovisi o pronalasku infekcija i povezanih podataka, prevenciji, njezi i kontroli bolesti i sl. 


Rješenja MOBOTIX za nadzor u zdravstvu pružaju oštre, jasne slike za osiguravanje boljeg uvida, omogućavanje kontinuirane interakcije između pacijenata i zdravstvenih radnika, smanjivanje troškova i povećanje učinkovitosti procesa prilikom integriranja s postojećim električnim sistemima u zdravstvenoj ustanovi

Sve iz jednog izvora

Sve iz jednog izvora

Rješenja za nadzor kakva su potrebna svakoj bolnici

MOBOTIX donosi softver za nadzor u zdravstvu dizajniran tako da pruža intuitivna i fleksibilna rješenja u područjima poput upravljanja videonadzorom, analize videozapisa i kontrole uređaja. 


Ta rješenja obuhvataju: 

  • Sistem za upravljanje videonadzorom (VMS) MOBOTIX, koji ne zahtijeva server za upravljanje i dolazi s ugrađenom inteligencijom;
  • Integrirana analiza videozapisa (brojenje objekata / toplotna karta / prepoznavanje ponašanja) s lokalnom analizom u kameri koja u realnom vremenu pazi da ne preopteretite mrežu;
  • Prepoznavanje videopokreta (senzor aktivnosti), sa sistemom dizajniranim tako da kompenzira vremenske prilike kroz čitavu godinu te prepoznaje pokrete čak i u potpunom mraku, uz automatsko konfiguriranje podataka
Hardware
hardware icon
Više od standardnog rješenja

Kamere kompanije MOBOTIX možete koristiti u raznim područjima, a poznate su po svojoj izuzetnoj pouzdanosti. Kamere su iznimno energetski učinkovite i nude najviše nivoe preciznosti – jedna kamera može pratiti čitavo područje, bez slijepih tačaka.

Software
software icon
Sve iz jednog izvora

Intuitivna i fleksibilna softverska rješenja MOBOTIX dizajnirali smo tako da vam pomognu pri upravljanju i analizi videozapisa te kontroli uređaja za snimanje tih zapisa. Sistem za upravljanje videonadzorom (VMS) MOBOTIX pruža vam sve potrebne funkcije, isključujući potrebu za serverom za upravljanje ili integriranom analizom videozapisa.

Usluge
service icon
Savršen sveobuhvatni paket

MOBOTIX će vas pratiti na svakom koraku, pružajući savršen koncept sveobuhvatnog sigurnosnog rješenja. Počevši od detaljnih konsultacija, uključujući pregled i analizu lokacije, MOBOTIX definira rješenje savršeno prilagođeno potrebama vaše kompanije, dizajnirano za optimizaciju i poboljšanje vaše infrastrukture videonadzora. Pravilno upravljanje projektima uključuje profesionalnu montažu i usluge daljinskog nadzora za kontrolu IT infrastrukture i mrežnog statusa te održavanje, zahvaljujući čemu će vaš sistem videonadzora nastaviti raditi bez poteškoća u svakom trenutku.

MOBOTIX nudi otvorene aplikacijske interfejse, decentraliziranu tehnologiju i inteligentna, sveobuhvatna rješenja videonadzora. To uključuje kamere za zatvorene i otvorene prostore, montažu na strop ili zid, protupožarnu zaštitu, termalne kamere, analizu ponašanja i kamere dizajnirane specifično za noćno i dnevno snimanje. 


Kada je u pitanju kontrola pristupa, možete kontrolirati ulaz i izlaz osoba tako da kamere postavite u blizinu ulaza u objekt. Funkcije poput opcije uzbunjivanja za zabranjena područja pokazale su se izuzetno korisnim. Inteligentne mjere obuhvataju učinkovitu prevenciju, uključujući dvosmjerni zvuk, kontrolu osvjetljenja, alarme i obavijesti. Aplikacije opremljene senzornim ulazima omogućavaju trenutačno osvješćivanje udaljene scene, što ih čini idealnima za zaštitu imovine i analizu ponašanja putem mjera kao što su brojanje ljudi i praćenje pokreta. Osim toga, termografija MOBOTIX omogućava preventivno prepoznavanje požara ili pregrijanih uređaja uz automatsku aktivaciju alarma.

   

   

Integrirana inteligencija optimizirana za udaljene primjene i tehnologija zasnovana na oblaku

Podaci se snimaju i prikazuju u stvarnom vremenu

Decentralizirani koncept i sasvim autonomne kamere

CMOS senzori najvišeg kvaliteta za izvrsnu sliku

Integrirani profesionalni sistem za upravljanje videonadzorom i softver za analizu videozapisa

Prepoznavanje svjetlosti, zvuka i pokreta

Vještačka inteligencija za aktiviranje brzih reakcija i sprečavanje lažnih alarma

Obrazac