Inteligentno praćenje procesa za industrijsku i ključnu infrastrukturu

Jednostavno praćenje ključne infrastrukture i procesa

Inteligentno praćenje procesa za industrijsku i ključnu infrastrukturu


Ključna infrastruktura – u obliku uređaja, opreme i materijala na lokaciji kompanije – zahtijeva zaštitu i udaljeni nadzor koji neće biti samo djelotvorni, već i cjenovno pristupačni. Te mogućnosti – funkcije inteligentne automatizacije procesa koje nude uređaji MOBOTIX – garantiraju operativnu sigurnost i optimizaciju radnih procesa, uz istovremenu zaštitu fizičkih resursa i podataka od raznovrsnih prijetnji.

Ključna infrastrukturna rješenja kompanije Konica Minolta su spremna za Internet stvari te omogućavaju inteligentnu automatizaciju procesa. 


Sistemi MOBOTIX omogućavaju mjerenje temperature za napredno praćenje uređaja na lokacijama, mogućnosti upravljanja i nadzora te izbjegavanje rizika od značajnih oštećenja vaše kompanije, robusni su i vodootporni te garantiraju pouzdanu i sigurnu upotrebu na otvorenom, a izrađeni su u Njemačkoj, što garantira izuzetan kvalitet i pouzdanost.

Rješenje

Rješenje


Hardware
hardware icon
Toliko više od standardnog rješenja

Kamere MOBOTIX u modernoj organizaciji mogu se koristiti na razne načine, a poznate su po svojoj izvanrednoj pouzdanosti. Kamere pružaju vrhunsku energetsku učinkovitost i nevjerojatno su precizne: jedna kamera može diskretno pratiti ogromno područje, bez slijepih točaka. Kamere MOBOTIX x6 nude H.264 i ONVIF kompatibilnost, a uz PoE (Power over Ethernet) troše maksimalno 8 W.

Software
software icon
VMS – za sve iz jednog izvora

Sistem upravljanja videozapisima (Video Management System, VMS) predstavlja intuitivno i prilagodljivo softversko rješenje MOBOTIX za upravljanje videozapisima, analizu videozapisa i upravljanje uređajem. Sistem ne zahtijeva upravljački server, a sve što trebate je ugrađeno, tako da se ne morate brinuti oko montaže novih rješenja.

Usluge
service icon
Savršen sveobuhvatni paket

Pratit ćemo vas na svakom koraku puta i ponuditi vam koncept sveobuhvatnih sigurnosnih rješenja prilagođenih vašoj organizaciji. Započevši s detaljnim savjetima – uključujući kontrolu i analizu lokacije – rješavamo specifične potrebe vaše kompanije, optimizirajući i unapređujući čitavu infrastrukturu videonadzora. Pravilno rješenje za upravljanje projektima uključuje profesionalnu montažu, usluge udaljenog nadzora za upravljanje IT infrastrukturom i mrežnim statusom te održavanje za osiguravanje jednostavnog rukovanja sistemom videonadzora.

Samostalno rješenje koje trebate

Uređaji MOBOTIX predstavljaju sveobuhvatno samostalno rješenje koje ne zahtijeva dodatnu infrastrukturu. Zbog ulaganja u takvu vrstu komercijalnog sistema nadzora nećete morati brinuti o zasebnim pomoćnim sistemima, softveru ili centralnom serveru. Osim što ćete na taj način uštedjeti vrijeme i energiju koje biste inače potrošili na traženje prikladnih elemenata, u pitanju je i cijenovno pristupačan, finansijski transparentan izbor koji je daleko pouzdaniji od sistema s više elemenata. Svi procesi, uključujući upravljanje događajima i alarmima te obradu snimki i slika, obrađuju se i dovršavaju unutar sigurnosne kamere.


Kamere MOBOTIX predstavljaju izvanredno poboljšanje u polju obrade slika. Snimci su vrhunskog kvaliteta, čak i kad se objekti kreću velikom brzinom ili u uvjetima slabog osvjetljenja. Zahvaljujući oštrini snimljenih slika uvijek možete vidjeti šta se tačno događa na lokaciji. Kvalitetne slike će vam omogućiti analizu detalja, a zahvaljujući inovativnom prepoznavanju pokreta znat ćete kamo treba gledati. 


Senzor MxActivity razaznaje vjetar ili pokrete ptica od uistinu sumnjivih aktivnosti te smanjuje pojavu lažnih alarma do 90 %. Možete brzo i jednostavno automatizirati reakciju sistema na uočene aktivnosti te ga konfigurirati tako da otvara rampe odobrenim automobilima i glasovnim porukama reagira na sumnjive pokrete u određeno doba dana. Mogućnosti su beskrajne; jednostavno prilagodite brojne funkcije komercijalnog sistema nadzora MOBOTIX svojim individualnim zahtjevima. Odluka je vaša.

   

   

Automatizacija

Sveobuhvatni sistem

Prepoznavanje pokreta

Nije potreban centralni server

Prilagodljivo sigurnosno rješenje

Sofisticirana analitika

Dvosmjerni zvučni sistem

Obrazac