Vanjski prostor

Zašto su polovične mjere uvijek nedovoljne kada je u pitanju prostor oko vaše kompanije

Pouzdana vanjska zaštita na koju se možete osloniti


Jeste li sigurni da vaša vanjska zaštita ispunjava trenutne potrebe vaše kompanije? Ili zastarjele metode nadzora kamerama zapravo stvaraju potrebu za dodatnom infrastrukturom i troše vaše dragocjeno vrijeme, novac i resurse – bez optimiziranog, vrhunskog rješenja?

Kad je u pitanju sigurnost naše kompanije, polovične mjere više nisu dovoljne. Ako su sistem ili vanjski nadzor koji primjenjujete netačni, posljedice mogu biti kobne. U slučaju krađe ili upada, vandalizma, požara ili nekog drugog potencijalno katastrofalnog događaja možete izgubiti većinu (ako ne i sve) resurse.


Stoga se nikada ne trebate zadovoljiti drugorazrednim rješenjem – zbog sigurnosti kompanije trebate sistem zasnovan na sigurnosnim kamerama, preprekama i senzorima koji su posebno izrađeni za zaštitu vanjskih rubova prostora oko vaše zgrade ili postrojenja, a također i integrirani u širi, sveobuhvatni sigurnosni koncept.


MOBOTIX nudi sve to i još više. Pouzdan, učinkovit sistem vanjskog nadzora je pametno rješenje s videozapisom putem IP-a, samostalno i praktično, koje će pouzdano raditi u svim vremenskim uslovima. Sistem uspješno otkriva sve potencijalne prijetnje, razlikuje provalnike od životinja koje prolaze noću te pruža savršen kvalitet slike čak i nakon zalaska sunca.


Rješenja vanjskog nadzora MOBOTIX donose širok raspon prednosti. Sistemi sprečavaju lažne alarme uzrokovane nepovoljnim vremenskim uslovima, a robusna konstrukcija čini ih idealnim za upotrebu na otvorenom. Rješenja imaju oštru i jasnu sliku, a proizvedena su u Njemačkoj – za garantirano najviši kvalitet i tehničku pouzdanost.

Vanjski prostor

Vanjski prostor

Sve iz jednog izvora

Za sigurnosni sistem MOBOTIX nije potrebna dodatna infrastruktura. Ulaganjem u komercijalni nadzorni sistem s kamerom MOBOTIX izbjegavate potrebu za odvojenim pomoćnim sistemima, softverom ili središnjim serverom. 


MOBOTIX vam ne omogućuje samo uštedu vremena i energije koje biste u suprotnom uložili u potragu za odgovarajućim elementima; također je povoljan i finansijski transparentan izbor, daleko pouzdaniji od sistema s više elemenata. Svi procesi – poput upravljanja događajima i alarmima, snimanja i obrađivanja slike – dovršavaju se lokalno unutar sigurnosne kamere.

Hardware
hardware icon
Toliko više od samo standardnog rješenja

Kamere MOBOTIX se mogu koristiti u širokom rasponu različitih primjena, a globalno su poznate po izuzetnoj pouzdanosti. Veoma su energetski učinkovite i pružaju najviši stepen tačnosti. Jednom kamerom moguće je, bez mrtvih uglova, nadzirati cijelo područje.

Software
software icon
Sistem upravljanja videonadzorom MOBOTIX – sve iz jednog izvora

Ugrađeni sistem upravljanja videozapisima (Video Management System, VMS) intuitivno je i prilagodljivo softversko rješenje MOBOTIX za upravljanje videozapisima, analizu videozapisa i upravljanje uređajem. Za VMS nije potreban server za upravljanje, a sve što je potrebno je već ugrađeno tako da ne morate brinuti o instaliranju novih rješenja.

Usluge
service icon
Savršen sveobuhvatni paket

Pratimo vas kroz svaku fazu procesa kako bismo vam omogućili da ostvarite prednosti ovog savršenog i sveobuhvatnog koncepta sigurnosnog rješenja. Na osnovu detaljnih konsultacija te pregleda i analize lokacije pronalazimo rješenje za optimiziranje i poboljšavanje cijele infrastrukture videonadzora u skladu sa specifičnim potrebama vaše kompanije. Pravilnim upravljanjem projektom potom prelazimo na profesionalnu instalaciju, nakon koje slijede usluge daljinskog nadzora za upravljanje IT infrastrukturom i statusom mreže, kao i održavanje za besprijekoran rad sigurnosnog sistema videonadzora.

MOBOTIX proizvodi pametne, pouzdane i vrlo kvalitetne IP sisteme videonadzora od 2000. godine. Sigurnosne kamere ove kompanije savršeno su prilagodljive zahtjevima modernih kompanija. Uređaji su dizajnirani za rad na otvorenome i izlažu se ispitivanjima temperature u rasponu od -30 °C do +60 °C, tako da bez obzira na vremenske prilike možete biti sigurni u sigurnost svojih lokacija. Sigurnosne kamere MOBOTIX ne trebaju grijanje ili hlađenje i u njima nema pokretnih dijelova, stoga su u suštini samostalne i nije ih potrebno održavati. Budući da nadzorni sistem s kamerom MOBOTIX pohranjuje sve prikupljene podatke i samostalno može upravljati rezolucijom te pokretati alarme, nisu potrebni dodatni serveri ili računari. 


Također možete biti sigurni kako će naše kamere pokriti cijelu vašu lokaciju, a garantiramo i oštru sliku visoke kvalitete, neovisno o vremenskim uslovima. Kamere MOBOTIX su opremljene senzorima Moonlight od 6 MP i termografskom tehnologijom, stoga primjećuju mnogo više od ljudskog oka i lako otkrivaju pokretne objekte u lošim uslovima i na velikim udaljenostima. 


Zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji MOBOTIX više ne morate odabirati skupa i složena rješenja kako biste uživali u najboljem proizvodu. MOBOTIX može pokriti velike površine s malim brojem kamera koje ne zahtijevaju redovno održavanje, mogu neprestano raditi neovisno o vremenskim uslovima, automatiziraju neke radnje (poput pokretanja alarma ili otvaranja vrata ovlaštenim vozilima) te se, budući da ne trebaju više od 4 – 5 W, napajaju standardnim napajanjem putem etherneta PoE. Izbjegnite polovične mjere kako biste bili sigurni da vaša trenutna vanjska zaštita ispunjava sve potrebe vaše kompanije. 

   

   

Energetski učinkovit

Nije potrebna dodatna infrastruktura

Praktično bez potrebe za održavanjem

Pouzdan u svim vremenskim uslovima

Samostalni sistem

Automatsko aktiviranje alarma

Obrazac