DIGITALNI MARKETING SUSREĆE SE S MODERNIZIRANIM ŠTAMPANJEM

Korištenje usluga Cross Media

Štampanje nije mrtvo, upravo suprotno


U posljednjih nekoliko godina, digitalni marketing je preuzeo dominaciju i iza sebe ostavio tradicionalni štampani materijal. No, to ne znači da je samo štampanje nestalo. Ono se razvilo kako bi pružaocima usluga štampanja omogućilo da se nose s konkurencijom i pozicioniraju se na tržištu. Šta se, onda, desilo?

Komunikacije i mediji danas su neraskidivo međusobno povezani. Kad su reklamne agencije i marketinški odjeli počeli tragati za novim načinima dosezanja do brojnije publike, okrećući se štamparima uz očekivanja da oni pruže nove usluge izvan okvira njihove tradicionalne uloge, pružaoci usluga štampanja shvatili su da postoji potreba za promjenom i usmjerili su pažnju na proširivanje asortimana proizvoda i usluga dizajniranih za hvatanje ukorak s najnovijim marketinškim trendovima.


Na taj način se stvorila savršena kombinacija faktora u kojoj se digitalni marketing susreo sa osavremenjenom štampom te su zajedničkim radom kreirali osnovu za transformiranje kompanija i ostvarivanje ciljeva koji su se nekad smatrali nedostižnim.


Sam opseg usluga koje se sada mogu pružati uz najnoviju tehnologiju štampanja i marketinga je naprosto zapanjujući. Pitanje je, međutim, kako pružaoci usluga štampanja i marketinški odjeli trebaju raditi skupa na ostvarivanju zajedničkog cilja te kako se mogu povezati štampanje, web, društvene mreže, e-pošta i SMS.


Odgovor je u korištenju usluge Cross Media.

Cross Media

Cross Media

Konica Minolta nudi hardverska i softverska rješenja koja su pristupačna svim pružaocima usluga štampanja.

Uz pomoć kompanije Konica Minolta sada možete nuditi nove usluge koje imaju domet i sposobnosti da se savladavaju izazove marketinga na više medija. Oslanjajući se na naša inovativna rješenjima za štampanje, možete pomoći svojim klijentima da dopru do ciljne publike koristeći željeni metod komunikacije za pojedinačne osobe, bilo da su u pitanju društvene mreže, brze poruke, e-pošta ili tradicionalni štampani materijali. 


To rješenje funkcionira tako glatko zahvaljujući činjenici da se aplikacije implementiraju kroz softver kao uslugu (SaaS). To znači da se ne morate nositi s problemima povezanim sa serverima i ogromnim troškovima prilikom implementiranja profesionalnih rješenja za štampanje.

Hardware
hardware icon
Hardver kompanije Konica Minolta za štampanje

Želite vrhunske performanse u produkciji digitalne štampe? Na pravom ste mjestu. Hardverske komponente kompanije Konica Minolta za produkcijsku štampu i ured predstavljaju mjerilo u branši uz uređaje koji osiguravaju revolucionarni kvalitet kolor slika, izuzetnu brzinu crno-bijele štampe, opcije završne obrade prilikom kreiranja materijala naklonjene kvalitetu kako bi se zadovoljile vaše složene specifikacije za zadatke i još mnogo toga. Bez obzira na veličinu ili područje specijalizacije vaše kompanije, naši uređaji za štampu vam omogućavaju da izgradite infrastrukturu za štampanje, upravljate digitalnim sadržajem, instalirate vrhunske mjerne instrumente i istražujete druga rješenja dizajnirana za temeljitu promjenu vašeg toka rada.

Software
software icon
Softverski proizvodi kompanije Konica Minolta

Istražite bezbrojne različite načine na koje softverski proizvodi kompanije Konica Minolta mogu unaprijediti vaše operacije. Konica Minolta rješava probleme vaše kompanije, uklapa se u različite stilove rada i nudi softverska rješenja koja odgovaraju na potrebe vaše branše. Uz davanje prioriteta vašim potrebama u svakom trenutku, Konica Minolta zadovoljava softverske zahtjeve čak i najzahtjevnijih globalnih organizacija. Korištenjem sistema možete kontrolirati troškove svih štampanih ili kopiranih izlaznih materijala, kreirati napredne sigurnosne mjere kako biste se pobrinuli da povjerljivi dokumenti ne padnu u neovlaštene ruke i još puno toga.

Usluge
service icon
Uvijek vama na usluzi

Naše iskusno i stručno specijalizirano osoblje će odgovoriti na sva vaša pitanja i pokazati vam kako da koristite proizvod. Naše službe djeluju u vašu korist, u okviru sistema podrške koji je dizajniran tako da vi i vaša kompaniji u potpunosti iskoristite sve prednosti naših rješenja. Nudimo cijeli spektar različitih usluga, uključujući optimizirane usluge štampanja uz kombiniranje vaših konsultantskih aktivnosti; implementaciju hardvera i softvera; upravljanje tôkom rada kako biste smanjili trošenje dokumenata; te pametne sigurnosne usluge kako biste održali bezbjednost poslovanja.

Ključne funkcije

Uz rješenja kompanije Konica Minolta koja koriste više medija možete iskusiti na koji se način mediji, pripreme za štampu, štampanje i digitalne usluge stapaju u savršen spoj kako bi vam se omogućila potpuna kontrola nad svim postupcima štampanja. To vam omogućava da kombinirate sadržaj, dizajn, vizuelni raspored i boju kako biste kreirali personalizirane promotivne poruke i time od svoje ciljne publike dobili odane klijente. 


Korištenjem naših kvalitetnih marketinških produkcijskih alata možete unaprijediti komunikaciju s klijentima i odgovoriti na njihove potrebe na odgovarajući način uz automatizirane odgovore zasnovane na aktivnostima klijenata čime se značajno olakšavaju takvi zadaci. Sada možete bez poteškoća kreirati i slati sve vrste promotivnog sadržaja, kao i praviti izvještaje o njemu, uključujući direktne poruke e-pošte, biltene, SMS i brze poruke, proširenu stvarnost, PURL elemente, NFC oznake i QR kodove i to sve putem jedne platforme. 


Centralizirana kontrolna tabla omogućava vam da upravljate višestrukim procesima štampanja i automatizirate sve dosadne i ponavljajuće zadatke.

   

   

Poruke e-pošte s automatskim slanjem dizajnirane su tako da dolaze do vaših klijenata u pravom trenutku

Skupovi podataka prikupljeni na osnovu klikova na bilo koju hostiranu početnu stranicu odmah se dodaju natrag u zapis kontakt podataka klijenta u bazi podataka

Personalizirane URL veze i opće URL veze kreiraju se na zahtjev unutar platforme i lako se integriraju u kampanju putem e-pošte ili direktne pošte

Tekstualne poruke se šalju klijentima, bilo kao uopćena poruka ili poruka prilagođena za datog primatelja

Web stranice koje podržavaju vašu marketinšku kampanju hostiraju se unutar sistema

shaping print to business.

Prokom is the Konica Minolta User Community where you can find market research, information and practical tools, which will help you become better informed, more productive and ultimately more profitable. At Prokom we believe it’s not just about what you make, it’s about what you make possible

Join Prokom