OFSET POVEZIVOST

Usklađivanje presa za digitalnu i ofsetnu štampu

Maksimizirajte načine na koje možete koristiti digitalnu i ofset opremu – unutar jednog sučelja.


Maksimalno iskorištavanje investicije, donošenje odluke o tome da li bi djelotvornija bila tradicionalna ofset štampa ili digitalna štampa te prelazak na digitalnu štampu na najjednostavniji mogući način predstavljaju samo neke od izazova s kojima se morate nositi u današnjem dinamičnom svijetu produkcijske štampe. Kako da sve to postignete?

Konica Minolta nudi hibridnu povezivost radnog toka skupa s vrhunskom fleksibilnošću proizvodnje, čime se maksimiziraju načini na koje koristite digitalnu i ofset opremu i to sve unutar jednog sučelja. Komercijalni pružaoci usluga ofset štampe su tokom godina razvili vlastite tokove rada imajući na umu isključivo ofset štampanje. No, kad su u proizvodne procese uvedeni uređaji za digitalnu štampu, firme koje nude usluge ofset štampe su shvatile da su zahtjevi u pogledu toka rada drugačiji te su tokovima upravljale zasebno.


Kako su se zahtjevi i potrebe klijenata mijenjali, počela se povećavati potreba da se isti sadržaj štampa i ofset i digitalnom štampom. No, to nije bilo sve: pružaocima usluga štampanja trebalo je rješenje kojim će se smanjiti troškovi, broj grešaka i ponavljanje postupaka i – što je najvažnije od svega – kreirati strategija sposobna da odgovori na uvijek promjenjive zahtjeve tržišta. Tada se je pojavio hibridni tok rada.


No, kako možete povezati ta dva svijeta - litografsku i digitalnu štampu?


Prvo što treba imati na umu je da se, iako su različiti, tokovi rada za digitalnu i ofset štampu mogu organizirati tako da se međusobno dopunjavaju. Uz današnje hibridne tokove dobijate najbolje iz oba svijeta – i to na dodir prsta.


Hibridni tok rada

Hibridni tok rada je jedinstveni sistem upravljanja tokom rada koji podržava i ofset i digitalno štampanje. On vam omogućava da obrađujete, štampate i pratite zadatke koristeći zajedničko sučelje. Hibridni tok rada može usmjeravati zadatke na opremu za ofset ili digitalnu štampu, uzimajući u obzir niz elemenata kao što su dužina postupka, vrijeme potrebno za dovršavanje zadatka, veličina stranice, supstrat i završna obrada. On omogućava da vaša usluga štampanja održi integritet, kvalitet štampe, konzistentnost boja i brže vrijeme proizvodnje te da ostvari smanjenje broja grešaka uz pomoć automatizacije.


Kako mogu biti fleksibilniji u proizvodnji štampe?

Implementiranjem hibridnih tokova rada ostvarit će se sjajni rezultati u širokom rasponu proizvodnih scenarija. Najuočljiviji od njih će biti oni koji obuhvataju izmijenjene zahtjeve za zadatak, kao što su dužina postupka, miješanje statičkih i varijabilnih komponenata i slanje poslova na mreži. Proizvodni proces vam omogućava da ostvarite veću fleksibilnost, bolje praćenje posla i unaprijeđenu automatizaciju. Međutim, ako želite postići vrhunsku fleksibilnost, ključ je u implementiranju naprednijih opcija za integriranje toka rada te prilagođavanju otvorenih standarda kao što je Job Definition Format (JDF).


Evo kako vam hibridni tok rada može pomoći s proizvodnjom štampe:

Materijali pripremljeni za štampu preko noći korisnicima omogućavaju da pregledaju materijal koji će se štampati prije nego što se da odobrenje za masovnu proizvodnju. Unaprijed pripremljene datoteke omogućavaju da digitalni štampači i ofset prese poslove ponovo koriste kasnije.


  • Omogućava vam da koristite isti posao i sadržaj kao i prethodni posao ofset štampe radi bolje konzistentnosti materijala pripremljenog za štampu i kratkih postupaka kod ponovnog digitalnog štampanja.
  • Štampa brzi uzorak za ofset posao putem digitalne prese.
  • Otklanja potrebu da operateri ručno dodjeljuju svaki posao u različit red čekanja za proizvodnju, čime se štedi vrijeme i povećava efikasnost.


Kako možete maksimalno iskoristiti postojeće resurse?

Da biste dobro iskoristili postojeća rješenja za tokove rada za ofset štampu, samo dodajte module za digitalnu štampu kako biste kreirali hibridni tok rada. Dodatno možete integrirati Sistem za upravljanje informacijama (MIS) o štampanju, koji će vam prikazivati statuse svih poslova u stvarnom vremenu. Potpuni program proizvoda za štampu i veliki asortiman dostupnih kontrolera kompanije Konica Minolta mogu se iskoristiti za maksimiziranje vaših postojećih investicija. Oni se mogu s lakoćom integrirati u postojeće tokove rada za ofset štampu, kao što su Agfa Apogee, Screen Equios i Kodak Prinergy.


Ti sistemi su automatizirani tokovi rada zasnovani na PDF-u i pružaju potpuno centralizirano proizvodno čvorište s pripremom za štampu uz omogućen JDF. Takav napredni nivo automatizacije pomaže vam da ostvarite bolju produktivnost, nailazite na manje grešaka i skratite vrijeme potrebno za potpuno dovršavanje zadataka. Integriranje ofset i digitalnih presa vam omogućava da kreirate efikasniji i lakši način za upravljanje proizvodnjom na svim uređajima i isporučivanje poslova.

Doživite vrhunsku fleksibilnost proizvodnje

Doživite vrhunsku fleksibilnost proizvodnje

Usklađivanje presa za digitalnu i ofsetnu štampu

  • Smanjivanje troškova i poboljšavanje produktivnosti kroz automatizaciju
  • Povećavanje efikasnosti prije štampanja
  • Maksimiziranje kapacitet štampanja obavljanjem više posla za manje vremena i uz manji broj grešaka
  • Održavanje integriteta, konzistentnosti i kontrole kvaliteta poslova uz smanjivanje troškova
  • Nadmašivanje očekivanja klijenata kroz skraćivanje vremena za potpuno dovršavanje zadataka
Hardware
hardware icon
Hardverski proizvodi kompanije Konica Minolta

Želite vrhunske performanse u produkciji digitalne štampe? Na pravom ste mjestu. Hardverske komponente kompanije Konica Minolta za produkcijsku štampu i ured predstavljaju mjerilo u branši uz uređaje koji osiguravaju revolucionarni kvalitet kolor slika, izuzetnu brzinu crno-bijele štampe, opcije završne obrade prilikom kreiranja materijala naklonjene kvalitetu kako bi se zadovoljile vaše složene specifikacije za zadatke i još mnogo toga. Bez obzira na veličinu ili područje specijalizacije vaše kompanije, naši uređaji za štampu vam omogućavaju da izgradite infrastrukturu za štampanje, upravljate digitalnim sadržajem, instalirate vrhunske mjerne instrumente i istražujete druga rješenja dizajnirana za temeljitu promjenu vašeg toka rada.

Software
software icon
Softverski proizvodi kompanije Konica Minolta

Istražite bezbrojne različite načine na koje softverski proizvodi kompanije Konica Minolta mogu unaprijediti vaše operacije. Konica Minolta rješava probleme vaše kompanije, uklapa se u različite stilove rada i nudi softverska rješenja koja odgovaraju na potrebe vaše branše. Uz davanje prioriteta vašim potrebama u svakom trenutku, Konica Minolta zadovoljava softverske zahtjeve čak i najzahtjevnijih globalnih organizacija. Korištenjem sistema možete kontrolirati troškove svih štampanih ili kopiranih izlaznih materijala, kreirati napredne sigurnosne mjere kako biste se pobrinuli da povjerljivi dokumenti ne padnu u neovlaštene ruke i još puno toga.

Usluge
service icon
Usluge kompanije Konica Minolta

Naše iskusno i stručno specijalizirano osoblje će odgovoriti na sva vaša pitanja i pokazati vam kako da koristite proizvod. Naše službe djeluju u vašu korist, u okviru sistema podrške koji je dizajniran tako da vi i vaša kompaniji u potpunosti iskoristite sve prednosti naših rješenja. Nudimo cijeli spektar različitih usluga, uključujući optimizirane usluge štampanja uz kombiniranje vaših konsultantskih aktivnosti; implementaciju hardvera i softvera; upravljanje tôkom rada kako biste smanjili trošenje dokumenata; te pametne sigurnosne usluge kako biste održali bezbjednost poslovanja.

Ofset i digitalna – jedno rješenje za savladavanje svih izazova

Hibridni tok rada omogućava jednom operateru koji vrši pripreme prije štampanja da upravlja različitim uređajima s jednog mjesta i kontrolira ih. Koristite jedinstveni proces toka rada koji podržava opcije za ofsetni i digitalni izlaz, pružajući bolju konzistenciju boje, pouzdanost sadržaja i brže vrijeme produkcije, kao i smanjivanje broja grešaka uz pomoć automatiziranih tokova rada. 


Budući da zadatke obrađuje isti RIP, zadržavate integritet izlaza na različitim uređajima. Korištenjem mehanizma za provjeru datoteka u toku rada za ofsetnu štampu također se otklanjaju poteškoće i potencijalni problemi s PDF datotekama. Impozicijom se može upravljati i može se automatizirati za digitalnu i ofset štampu, čime se optimiziraju pripreme za štampu i podešavanje i pripremanje prese. Za brzu provjeru pravopisa ili produkciju materijala, Accurio Press nudi automatizirani izlaz duplerica.

   

   

Hibridni tok rada omogućava rad različitih uređaja s jedne stanice

shaping print to business.

Prokom is the Konica Minolta User Community where you can find market research, information and practical tools, which will help you become better informed, more productive and ultimately more profitable. At Prokom we believe it’s not just about what you make, it’s about what you make possible

Join Prokom