NE PROPUSTITE OVU PRILIKU DA POVEĆATE PRIHOD OD PRODAJE

Transakcijsko poslovanje odnosi se na uvrštavanje promotivnih ili marketinških poruka u tzv. transakcijske dokumente, kao što su fakture, bankovni izvodi ili polise osiguranja.

Transakcijski


Budući da dokumenti ove vrste obuhvataju sažetke transakcija ili druge pravno relevantne informacije, čitaju se i pregledaju pažljivije od gotovo bilo koje druge vrste dokumenata koji se šalju poštom. To transakcijske dokumente čini izuzetno privlačnim medijem za marketinške stručnjake koji su uvijek u potrazi za efikasnim načinima promoviranja proizvoda ili usluge.

Došla su nova vremena za tržište uslugama transakcijskih dokumenata. Nekada su se u koverte skupa s transakcijskim dokumentima ubacivali dodatni reklamni materijali - inserti. No, pokazalo se da ta strategija ne donosi značajne rezultate budući da su se ti materijali bacali čim bi primatelj otvorio kovertu. Sada imamo “onserte” ili takozvane TransPromo materijale. Onserti se stavljaju direktno na lice transakcijskog dokumenta, kao što je faktura, bankovni izvod ili račun za komunalije. Kombiniranjem transakcijske izjave s promotivnom porukom možete saopćiti operativne i marketinške informacije u jednom dokumentu. Nimalo ne iznenađuje da je to danas tržište koje se ubrzano razvija i čija se sadašnja vrijednost mjeri milijardama.


Ključni akteri u poslovima s transakcijskim dokumentima trenutno pružaju usluge samo velikim multinacionalnim kompanijama. No postoji i stvarni tržišni potencijal u donjem segmentu tržišta za zadovoljavanje potreba malih i srednjih poduzeća (SME) u tržišnoj niši manjeg obima za transakcijske dokumente.

Transakcijski

Transakcijski

Kako vaši klijenti mogu direktno ostvariti profit od transakcijskih aktivnosti?

Najveća prednost korištenja računa i izvoda za slanje promotivnih poruka je u tome da ljudi te dokumente zaista otvaraju i čitaju. Studija pod naslovom “The Future of Multi-Channel Transactional Communications” (Budućnost višekanalnih transakcijskih komunikacija) kompanije InfoTrends pokazala je da računi za komunalije, bankovni izvodi i informativna pošta predstavljaju transakcijske dokumente s najvećom stopom otvaranja od 97%.


Kako vaši klijenti mogu direktno ostvariti profit od transakcijskih aktivnosti?

Transakcijskim aktivnostima smanjuju se troškovi stavljanjem marketinških poruka u transakcijske dokumente. Pored toga, papir se dobro iskorištava i ne troši uzalud, čime se osigurava da se postojeći prazni prostor koristi na profitabilan način. Tom strategijom se ujedno snižavaju operativni troškovi, umanjuje potreba za štampanjem odvojenih brošura i štede se resursi – npr. vaš klijent više ne mora postojećim klijentima slati toliko reklamnih kampanja e-poštom. To znači i da kompanije troše manje sredstava na dodatno reklamiranje.


Ako se TransPromo materijali dobro dizajniraju, u boji i na način da vizuelno privlače pažnju radi prenošenja poruke koja se lako čita, sve su prilike da će više klijenata poruku vidjeti i djelovati u skladu s njom. I ako se saopćene informacije mogu lako razumjeti, pozivni centar vašeg klijenta neće biti opterećen ogromnim brojem poziva i upita.


Kako možete direktno ostvariti profit od transakcijskih aktivnosti?

Moći ćete generirati nove prihode na osnovu unakrsne prodaje i ostvariti novi poslovni potencijal kroz usmjeravanje na tržišnu nišu još manjeg obima za transakcijske dokumente. Bez napora.


Dodatna prednost je da ćete povećati svijest klijenata o drugim proizvodima.

Hardware
hardware icon
Hardver kompanije Konica Minolta za štampanje

Želite vrhunske performanse u produkciji digitalne štampe? Na pravom ste mjestu. Hardverske komponente kompanije Konica Minolta za produkcijsku štampu i ured predstavljaju mjerilo u branši uz uređaje koji osiguravaju revolucionarni kvalitet kolor slika, izuzetnu brzinu crno-bijele štampe, opcije završne obrade prilikom kreiranja materijala naklonjene kvalitetu kako bi se zadovoljile vaše složene specifikacije za zadatke i još mnogo toga. Bez obzira na veličinu ili područje specijalizacije vaše kompanije, naši uređaji za štampu vam omogućavaju da izgradite infrastrukturu za štampanje, upravljate digitalnim sadržajem, instalirate vrhunske mjerne instrumente i istražujete druga rješenja dizajnirana za temeljitu promjenu vašeg toka rada.

Software
software icon
Softverski proizvodi kompanije Konica Minolta

Istražite bezbrojne različite načine na koje softverski proizvodi kompanije Konica Minolta mogu unaprijediti vaše operacije. Konica Minolta rješava probleme vaše kompanije, uklapa se u različite stilove rada i nudi softverska rješenja koja odgovaraju na potrebe vaše branše. Uz davanje prioriteta vašim potrebama u svakom trenutku, Konica Minolta zadovoljava softverske zahtjeve čak i najzahtjevnijih globalnih organizacija. Korištenjem sistema možete kontrolirati troškove svih štampanih ili kopiranih izlaznih materijala, kreirati napredne sigurnosne mjere kako biste se pobrinuli da povjerljivi dokumenti ne padnu u neovlaštene ruke i još puno toga.

Usluge
service icon
Uvijek vama na usluzi

Naše iskusno i stručno specijalizirano osoblje će odgovoriti na sva vaša pitanja i pokazati vam kako da koristite proizvod. Naše službe djeluju u vašu korist, u okviru sistema podrške koji je dizajniran tako da vi i vaša kompaniji u potpunosti iskoristite sve prednosti naših rješenja. Nudimo cijeli spektar različitih usluga, uključujući optimizirane usluge štampanja uz kombiniranje vaših konsultantskih aktivnosti; implementaciju hardvera i softvera; upravljanje tôkom rada kako biste smanjili trošenje dokumenata; te pametne sigurnosne usluge kako biste održali bezbjednost poslovanja.

Ključne funkcije

Vaše proizvodno okruženje može imati veliku korist od prebacivanja na nove načine štampanja i optimiziranja toka rada. Uz rješenja kompanije Konica Minolta za TransPromo materijale, možete unaprijediti procese, povećati produktivnost i profitabilnost uz istovremeno smanjivanje kašnjenja u proizvodnji. Transakcijski dokumenti mogu se individualno prilagođavati kako bi se privukla pažnja osobe čim otvori kovertu – na primjer, dosadni bankovni izvodi i računi za komunalije mogu se transformirati u prilagođeni oglašivački sadržaj.

   

   

Ispunite preference klijenata kroz višekanalnu komunikaciju

Lako prilagođavajte transakcijske dokumente i kreirajte promotivni sadržaj

Inteligentno tumačenje sadržaja čini vaše marketinške kampanje djelotvornim

Omogućava potpunu kontrolu nad funkcijama za štampanje i rukovanje papirom

Štedite vrijeme i resurse uz automatiziranu distribuciju

Pojednostavljene operacije pomažu vam da unaprijedite cjelokupni tok rada

shaping print to business.

Prokom is the Konica Minolta User Community where you can find market research, information and practical tools, which will help you become better informed, more productive and ultimately more profitable. At Prokom we believe it’s not just about what you make, it’s about what you make possible

Join Prokom