Foster Your Diversity and Human Comfort

 

Services

Indoor Air Quality

As a measure of the cleanliness of air within offices and its potential impact on the personal health and comfort of those using the space, Indoor Air Quality is a vital issue in improving levels of health and well-being overall. Konica Minolta is committed to actively improving the working environment of its customers and creating space for them to focus on their core competencies. Safety and effectiveness are key measures of Konica Minolta's air cleaning solutions, and the company has developed dedicated filters for different office systems, ensuring high emissions reduction while maintaining airflow in the devices involved. Customers can also improve their own Indoor Air Quality, a key factor in the levels of health, comfort and productivity of staff. 

 

Univerzalni dizajn

Univerzalni dizajn kompanije Konica Minolta znači da su uređaji kompanije dizajnirani na takav način da obuhvataju pitanja upotrebljivosti, pristupačnosti, rukovanja i stila. Na taj način se osobama s tjelesnim invaliditetom ili oštećenjem vida olakšava djelotvorno korištenje naših proizvoda. 
Naši klijenti imaju koristi od pružanja inkluzivnog radnog okruženja koje je dostupno svima, bez obzira na njihovu dob, veličinu tijela ili posebne potrebe. Naši proizvodi su lako dostupni, jednostavni za rukovanje i logični u pogledu dizajna i praktičnosti. To omogućava našim klijentima da unaprijede nivo raznolikosti među svojim zaposlenicima. 

Više informacija o pristupačnosti i vidljivosti za korisnike

 

Angažiranje

Društvene inovacije
Konica Minolta se proaktivno bavi izazovima u oblasti globalne održivosti kroz uključivanje najnaprednijih digitalnih tehnologija kao što su Internet stvari (IoT), Vještačka inteligencija (AI) i robotika u svoje ključne tehnologije. Kompanija radi na transformaciji svog poslovanja tako da se fokusira na pružanje rješenja za goruća globalna pitanja. Ova transformacija ne samo da doprinosi ostvarivanju ciljeva održivog razvoja (SDG) već i pomaže obogaćivanju života pojedinaca koji čine društvo.

Dodatne informacije o društvenim inovacijama u kompaniji Konica Minolta

Rodna raznolikost u IT industriji
Konica Minolta Business Solutions Europe sarađuje s nevladinom organizacijom na vođenju projekta izgradnje kapaciteta koji pomaže ženama u izgradnji karijere u IT industriji. Cilj projekta je privući, odabrati i podržati žene i djevojke u IT industriji kako bi im se pomoglo da pristupe tržištu rada, savladaju osnove, pronađu posao ili pokrenu start-up kompaniju. Projekt je inicijalno pokrenut u Češkoj Republici 2015. godine, a godinu kasnije je proširen kako bi obuhvatio Njemačku te je u protekloj finansijskoj godini pokrenut i u Poljskoj i Austriji.

Usluge održivosti


Konica Minolta se zalaže za održivost. Mi također podržavamo naše klijente u njihovim nastojanjima da ostvare ciljeve u oblasti održivosti. U nastavku pogledajte dodatne pojedinosti naših usluga održivosti.

Poboljšan kvalitet zraka u zatvorenim prostorima


Zrak u zatvorenom prostoru doživljava se kao direktno povezan sa boljim zdravljem i dobrobiti. Kvalitet našrg zatvorenog okruženja može utjecati i na udobnost i na produktivnost. Konica Minolta je posvećena poboljšavanju individualnih radnih okruženja klijenata kroz ponudu održivih i učinkovitih rješenja koja pomažu našim klijentima da optimiziraju kvalitet zraka u zatvorenim prostorima (IAQ) u svom radnom prostoru. Prednosti tog pristupa obuhvataju:
 

 • Omogućava kompaniji Konica Minolta da nadzire i unapređuje kvalitet zraka tako da se možete fokusirati na osnovne vještine
 • Maksimizira vašu djelotvornost u smanjenju emisija
 • Posebno dizajniran za Konica Minolta uređaje
 • Traje kroz radni vijek (uređaja) tako da nema potrebe za mijenjanjem ili zamjenom

Konica Minolta sarađuje s velikim brojem raznovrsnih pouzdanih i kompetentnih projektnih partnera kako bi osigurala namjenske filterske uređaje za različite uredske sisteme, kojim se osigurava smanjenje emisija. Filterska rješenja, čija se efikasnost mjeri certifikacijama Blue Angel, smanjuju emisije čestica iz fotokopirne opreme do 98%.
 

 • Standardna jedinica za čišćenje zraka
  • Smanjuje emisije za najmanje 90%
  • Već predstavlja standard u najnovijim uređajima kompanije Konica Minolta
 
 • Opcionalna jedinica za čišćenje zraka
  • Smanjuje emisije za 82% do 97%
  • Dva različita filtera koji se koriste za uređaje kompanije Konica Minolta

 
 

Za dodatne pojedinosti pogledajte naš informativni materijal.