O KOMPANIJI KONICA MINOLTA

 

Naše vrijednosti

Sljedećih šest vrijednosti predstavljaju suštinu naših najintimnijih uvjerenja, naše naslijeđene DNK i definiraju način na koji vodimo poslovanje i stvaramo čvrste odnose s partnerima. One simboliziraju ono što mi predstavljamo i usmeravaju naše donošenje odluka

Naša historija

Otkrijte sve tehnologije kompanije Konica Minolta Business

 

Uredske usluge

Kompanije se suočavaju s teškim izazovima, kao što su smanjenje troškova poslovanja i upravljanja, dok se istovremeno suočavaju s procesima koji intenzivno koriste papir, kao što je učinkovito prikupljanje, razmjena i arhiviranje informacija. 

Konica Minolta, kao vodeći pružatelj usluga, nudi visokokvalitetna IT rješenja na nivou kompanija koja pomažu vašoj organizaciji da transformira svoj tok rada. Naš profesionalni portfelj seže od optimizacije poslovnih procesa i usluga upravljanja dokumentima do višenamjenskih periferijskih uređaja. 

 

Komercijalno i industrijsko štampanje

Komercijalno i korporativno štampanje unutar kompanija, profesionalne usluge štampanja i industrijska inkdžet štampa prešli su dug put, posebno kad je riječ o sistemima za digitalno štampanje koji mogu ispisivati ​​male količine i varijabilne podatke.
Konica Minolta nudi najnovija rješenja za štampanje; možete birati među našim brojnim sistemima za štampanje, uslugama i srodnim pomagalima kako biste lakše upravljali zahtjevima svoje kompanije.

Što se tiče profesionalnog inkjet štampanja, pružamo vam široku paletu industrijskih inkjet proizvoda, kao što su inkjet glave za štampanje, inkjet tekstilni štampači i inkjet jedinice za štampu za štampanje naljepnica. 

 

Optički sistemi za industrijsku upotrebu

Kada je riječ o optičkoj tehnologiji, Konica Minolta je poznata po razvoju i proizvodnji kamera i objektiva, npr. za projektore za digitalno kino ili leće za reproduciranje Blu-ray diskova.

Također nudimo i optičke mjerne instrumente koji se koriste za izvore rasvjete (LED, OLED) i kontrolu kvaliteta rasvjetnih uređaja, unutrašnje ambijentalne rasvjete, kao i mjerenje boje i svjetline ekrana pametnih telefona, TV ekrana i boja automobilskih dijelova.

Jedno od naših najznačajnijih dostignuća u zdravstvenom sektoru je razvoj pulsnog oksimetra koji mjeri zasićenje kisikom u arterijskoj krvi i puls, čime se eliminira potreba za uzimanjem krvi. 

 

Funkcionalni materijali

Konica Minolta proizvodi široku lepezu filmova za različite sektore kao što su automobilska industrija, građevinarstvo i arhitektura, tehnologija i kinematografija. Naši fini filmovi nude zaštitu, toplotnu izolaciju, hidroizolaciju, polarizaciju, luminiscenciju i druge funkcije specifične za svaku industriju. Na primjer, razvijamo visoko reflektirajuće ogledalne folije za ogledala koja se koriste u obnovljivim izvorima energije, a funkcionalni filmovi za građevinarstvo i automobilske prozore osiguravaju energetsku učinkovitost. 

Pored toga, Konica Minolta je razvila najučinkovitiju ploču s organskim svjetlećim diodama (OLED) (139 lm/W) na svijetu i postala prva kompanija u svijetu koja je započela masovnu proizvodnju fleksibilnih OLED rasvjetnih panela na bazi plastičnih podloga, bijelih i s prilagođavanjem boja. 

 

Poslovanje u zdravstvu

Konica Minolta Healthcare Business nudi rješenja za digitalnu radiografiju i ultrazvuk, upravljanje integriranim dijagnostičkim informacijama i medicinska IT rješenja za bolnice i klinike. U poređenju s filmskim skeniranjem, digitalna radiografija (DR) ne samo da smanjuje izlaganje rendgenskom zračenju za pacijente, nego može prikazati i slike visoke rezolucije odmah nakon skeniranja. 

Pored toga, Konica Minolta je ponudila prvi digitalni sistem za rendgensku mamografiju na svijetu koji primjenjuje tehnologiju faznog kontrasta, pružajući vrhunski kvalitet slike kombinirajući visoku oštrinu i granularnost uz korištenje računarski potpomognutog otkrivanja sjena koje ukazuju na sumnju na rak dojke.