BUDUĆNOST IZDAVANJA KNJIGA

Nova tehnologija na zahtjev nudi spektar novih opcija za izdavaštvo koje će se svidjeti vašim klijentima

Kreirajte novi prihod kroz štampanje na zahtjev


Nenadmašna linija hardvera AccurioPress kompanije Konica Minolta omogućava vam da iskoristite potencijal tržišta neovisnog izdavanja koja su nekad bila neprofitabilna ili jednostavno nisu uopće postojala.

Izdavanje knjiga je nekada bilo kompliciran posao. No, kao što svi dobro znamo, vremena i tehnologije se neprekidno mijenjaju. Izdavaštvo je nekad bilo isključivo u domeni ofset štampe, ali izdavaštvo na zahtjev danas je sektor koji bilježi veliki rast i omogućava autorima širom svijeta koji su na početku karijere da produciraju knjige, kalendare, magazine ili albume fotografija na zahtjev, čak i u malenim tiražima.


Posmatrano na taj način, izdavaštvo na zahtjev postalo je ogromna potencijalna poslovna prilika za digitalne štamparije. Fleksibilni pružaoci usluga štampanja mogu imati koristi od tog trenda kroz proizvodnju cijelog niza uvezanih dokumenata, uključujući knjige, kalendare, magazine i fotografske albume. InfoTrends očekuje da tržište štampanja knjiga zabilježi rast od 16,7% tokom sedmogodišnjeg perioda procjene, što znači da će se obim štampanja u oblasti objavljivanja knjiga popeti na gotovo 54 milijarde stranica do 2016. godine. Drugim riječima, izdavaštvo na zahtjev je nova oblast poslovanja koja je svakako vrijedna istraživanja!


Izdavaštvo na zahtjev omogućava autorima da samostalno objavljuju knjige ili čak da slijede načelo "prvo prodaj, a zatim štampaj". Velika prednost izdavaštva na zahtjev je u tome što omogućava i čini profitabilnim čak i malene tiraže od samo jednog primjerka te skraćuje vrijeme za izbacivanje knjige na tržište. Izdavaštvo na zahtjev može se pokazati unosnim izvorom novog prihoda za vašu kompaniju.


No, kako vi možete izvući maksimalnu korist od tog tržišta? Nenadmašna linija hardvera za štampanje  AccurioPress  kompanije Konica Minolta, koja obuhvata serije proizvoda AccurioPress i bizhub Press, nudi široki raspon prednosti koje će vam omogućiti da to učinite. Sistemi AccurioPress savršeni su za proširivanje okruženja digitalne štampe, uz profesionalnu modularnu završnu obradu, izuzetne boje i stabilnost registracije, skupa s odličnim kvalitetom štampe. Sistemi AccurioPress pružaocima usluga štampanja daju priliku da upravljaju većim opsegom ključnih usluga digitalnog štampanja i aplikacija za štampanje, uključujući štamparske proizvode u boji, kao što su vizit-kartice, leci, brošure, reklamni natpisi, štampane koverte i još mnogo toga.

Izdavanje knjiga

Izdavanje knjiga

Budućnost izdavaštva

Kažu da je u svakome od nas najmanje jedna knjiga, a to je za vas, kao štampara, potencijalno veoma dobra vijest. Izdavaštvo na zahtjev je drugi sektor s visokim rastom koji je u protekle dvije decenije kreiran iz ničega zahvaljujući novoj tehnologiji. Vaši klijenti će željeti da ponudite izdavaštvo na zahtjev zato što ono samostalno objavljivanje u malim tiražima čini mogućim i izvodivim, skraćuje vrijeme koje je potrebno da knjiga dospije na tržište, snižava troškove objavljivanja i eliminira troškove skladištenja štampanih knjiga.

Hardware
hardware icon
AccurioPress & bizhub PRESA

Želite vrhunske performanse u produkciji digitalne štampe? Na pravom ste mjestu. Hardverske komponente kompanije Konica Minolta za produkcijsku štampu i ured predstavljaju mjerilo u branši uz uređaje koji osiguravaju revolucionarni kvalitet kolor slika, izuzetnu brzinu crno-bijele štampe, opcije završne obrade prilikom kreiranja materijala naklonjene kvalitetu kako bi se zadovoljile vaše složene specifikacije za zadatke i još mnogo toga. Bez obzira na veličinu ili područje specijalizacije vaše kompanije, naši uređaji za štampu vam omogućavaju da izgradite infrastrukturu za štampanje, upravljate digitalnim sadržajem, instalirate vrhunske mjerne instrumente i istražujete druga rješenja dizajnirana za temeljitu promjenu vašeg toka rada.

Software
software icon
Softverski proizvodi kompanije Konica Minolta

Istražite bezbrojne različite načine na koje softverski proizvodi kompanije Konica Minolta mogu unaprijediti vaše operacije. Konica Minolta rješava probleme vaše kompanije, uklapa se u različite stilove rada i nudi softverska rješenja koja odgovaraju na potrebe vaše branše. Uz davanje prioriteta vašim potrebama u svakom trenutku, Konica Minolta zadovoljava softverske zahtjeve čak i najzahtjevnijih globalnih organizacija. Korištenjem sistema možete kontrolirati troškove svih štampanih ili kopiranih izlaznih materijala, kreirati napredne sigurnosne mjere kako biste se pobrinuli da povjerljivi dokumenti ne padnu u neovlaštene ruke i još puno toga.

Usluge
service icon
Uvijek vama na usluzi

Naše iskusno i stručno specijalizirano osoblje će odgovoriti na sva vaša pitanja i pokazati vam kako da koristite proizvod. Naše službe djeluju u vašu korist, u okviru sistema podrške koji je dizajniran tako da vi i vaša kompaniji u potpunosti iskoristite sve prednosti naših rješenja. Nudimo cijeli spektar različitih usluga, uključujući optimizirane usluge štampanja uz kombiniranje vaših konsultantskih aktivnosti; implementaciju hardvera i softvera; upravljanje tôkom rada kako biste smanjili trošenje dokumenata; te pametne sigurnosne usluge kako biste održali bezbjednost poslovanja.

BUDUĆNOST IZDAVANJA KNJIGA

BUDUĆNOST IZDAVANJA KNJIGA

Zašto se funkcije "na zahtjev" toliko traže (i bit će sve traženije)

Izdavaštvo na zahtjev nudi širok spektar prednosti. Kroz povećavanje vaše sposobnosti da štampate knjige, kalendare, časopise i fotoalbume kreira se potencijalno ogroman novi izvor prihoda, uz istovremeno dopuštanje intenzivnijeg korištenja postojećih mogućnosti za štampanje, kao što su funkcije za završnu obradu prilikom kreiranja materijala. 


Ako želite unaprijediti prihode od prodaje, proširiti portfelj proizvoda i učvrstiti poziciju na sve većem novom tržištu, trebate se prebacivati na izdavaštvo na zahtjev i instalirati prilagođeni hardver iz linije proizvoda AccurioPress. 


Uz izdavaštvo na zahtjev uživat ćete u sljedećim prednostima:

Efikasnost

Štednja materijala, vremena i novca

Produktivnost

Uvođenje veoma efikasnog procesa proizvodnje

Učenje

Kratak period učenja

Kreiranje gotovih štamparskih proizvode, uključujući uvezivanje i presavijanje knjiga, bez potrebe za dodatnim manuelnim koracima

Opseg

Proširivanje asortimana štamparskih proizvoda i usluga štampanja

Autorima omogućava samostalno izdavanje

Autorima omogućava samostalno izdavanje

Omogućava vam da nudite kalendare, knjige i druge medije

Omogućava vam da nudite kalendare, knjige i druge medije

Omogućava profitabilnost malih tiraža knjiga

Omogućava profitabilnost malih tiraža knjiga

Minimiziranje troškova pripremanja za štampanje

Minimiziranje troškova pripremanja za štampanje

Minimiziranje troškova pripremanja za štampanje

Minimiziranje troškova pripremanja za štampanje

shaping print to business.

Prokom is the Konica Minolta User Community where you can find market research, information and practical tools, which will help you become better informed, more productive and ultimately more profitable. At Prokom we believe it’s not just about what you make, it’s about what you make possible

Join Prokom

Četiri koraka do opsežnijeg poslovanja

Četiri koraka do opsežnijeg poslovanja

Program kompanije Konica Minolta za razvoj poslovanja

DIGITAL1234 vam obezbjeđuje četiri jednostavna koraka za proširivanje poslovanja. Program kompanije Konica Minolta za poslovni razvoj dizajniran je tako da pružaocima usluga štampanja omogući da napreduju u poslovanju.


On koristi pristup zasnovan na prilikama i klijentima kroz četiri praktična koraka pokazuje kako mogu prepoznati, procijeniti, opravdati i implementirati nove poslovne prilike. Sve što trebate učiniti je da se registrirate jednom kako biste primali sve te vrijedne informacije – bez ikakvih obaveza ili troškova.


Četiri koraka za razvijanje poslovanja:


PREPOZNAVANJE: Zašto s poslovne strane za vas ima smisla sagledati određenu priliku za razvijanje poslovanja? Nudimo više Bijelih knjiga koje se bave širokim spektrom tema, kao što su funkcija Web to Print, štampanje promjenjivih podataka, automatizacija toka rada, završna obrada prilikom kreiranja materijala na presi i izdavanje knjiga.


PROCJENJIVANJE: Kako se data poslovna prilika uklapa u moju postojeću operativnu organizaciju? Naše Smjernice za procjenjivanje, koje sastavljaju neovisni stručnjaci iz branše, pomoći će vam da u praktičnom smislu procijenite je li vaša kompanija spremna za određenu novu poslovnu priliku, npr. za uslugu Web to Print.


OPRAVDANJE: Kako su drugi pružaoci usluga štampanja ostvarili profit od određene nove poslovne prilike? U analizama pojedinačnih slučajeva iz različitih područja poslovnih prilika pročitajte kako su drugi klijenti slični vama ostvarili korist. Zatim možete sami procijeniti je li investicija vrijedna truda.


IMPLEMENTIRANJE: Želite osigurati uspješnu implementaciju uz izbjegavanje poteškoća koje mogu dovesti do razočarenja? Vodič za implementaciju s opisom pojedinačnih koraka koji je napisao neovisni stručnjak iz branše omogućit će vam da novu poslovnu priliku pretočite u praksu u svojoj kompaniji. Naravno, imajući na umu da implementacija nove poslovne prilike može biti složen zadatak, nudimo vam i praktičnu podršku kroz fazu implementacije.


Logotip Digital 1234

Kako možete ostvariti profit od objavljivanja knjiga

Kako možete ostvariti profit od objavljivanja knjiga

Izdavaštvo na zahtjev

Izdavaštvo na zahtjev je u stalnom porastu i obuhvata proizvodnju knjiga, kalendara, časopisa ili fotoalbuma na zahtjev. Iako je izdavaštvo nekad pripadalo domeni ofset štampe, sada je postalo sjajna poslovna prilika za digitalne štamparije. Izdavaštvo na zahtjev omogućava autorima da samostalno objavljuju knjige ili čak da slijede načelo poznato kao "prvo prodaj, a zatim štampaj".


Velika prednost izdavaštva na zahtjev je u tome što omogućava i čini profitabilnim čak i malene tiraže od samo jednog primjerka te prirodno skraćuje vrijeme za izbacivanje knjige na tržište. Izdavaštvo na zahtjev može se pokazati unosnim izvorom novog prihoda za vašu kompaniju. Možemo vam pomoći da se aktivirate na tom tržištu.


Zašto klijenti žele izdavaštvo na zahtjev:

  • Čini samostalno objavljivanje u malim tiražima mogućim i izvodivim
  • Skraćuje vrijeme do izbacivanja na tržište
  • Snižava trošak izdavanja
  • Eliminira troškove skladištenja štampanih knjiga

Kako vi ostvariti korist od izdavaštvo na zahtjev:

  • Novi izvor prihoda
  • Veliki potencijal za poslove: knjige, kalendari, časopisi, fotoalbumi itd.
  • Intenzivnije korištenje postojećih kapaciteta za štampanje, npr. funkcije za završnu obradu prilikom kreiranja materijala

Povećajte prihod od prodaje i proširite svoj portfelj koristeći izdavaštvo na zahtjev – sasvim nova situacija!

Kontaktirajte nas za dodatne informacije

Kontaktirajte nas za dodatne informacije

Kontaktirajte nas

Ako smatrate da bi vam mogli koristiti savjeti o razvijanju kapaciteta automatizaciju toka rada uz program Digital1234, kliknite vezu “Kontaktirajte nas” kako biste dogovorili sastanak s predstavnikom kompanije Konica Minolta, koji će vas lično provesti kroz puni vodič za implementaciju!


Smatrate da bi izdavaštvo na zahtjev moglo predstavljati pravi smjer za razvoj kompanije? Da biste porazgovarali o tome kako naša hardverska rješenja AccurioPress mogu zadovoljiti vaše potrebe, obratite se jednom od naših stručnjaka.

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas
Da, želim primati informacije preko:*

za trenutne proizvode i usluge Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH i za ostale pridružene kompanije unutar grupacije, kreirane za naše lično interesovanje. Vaši podaci će biti procesuirani u skladu s našom politikom privatnosti.

Tekstna polja sa slovima * su obavezna!

Note - your current cookie settings will exclude you from receiving promotional updates via email! To allow those updates, update your cookie settings