Komercijalni nadzor kamerama

Rješenja za male i srednje kompanije prilagođena vašim potrebama

Vaša sigurnost naša je briga


Svakog dana kompanije male i srednje veličine širom svijeta trpe gubitke uslijed požara, krađe, vandalizma i drugih štetnih incidenata – od kojih su se mnogi mogli lako izbjeći. Kancelarijski prostori i skladišta provalnicima mogu djelovati kao laki ciljevi, a komercijalni sistem nadzora kamerama može značajno doprinijeti sprječavanju štete. Sigurnosne kamere MOBOTIX će vam osigurati oštru snimku krivičnog djela – i još mnogo toga. Stoga istupite – i osigurajte budućnost svoje kompanije!

Konica Minolta nudi rješenja koja će promijeniti vaš pogled na sigurnost. Steći ćete povjerenje u visokokvalitetnu infrastrukturu videonadzora dizajniranu za vaš unutarnji mir i pri tome uživati u pogodnostima pregleda od 360°, toplotnog prepoznavanja, automatizacije, visoke kvalitete, čiste slike, hemisfernog pregleda, obavještavanja putem e-pošte i još mnogo toga. 


Naš komercijalni nadzorni sistem s kamerama donosi opsežan sigurnosni sistem prilagođen modernim potrebama vaše kompanije, omogućava vam investiranje u sigurnost i budućnost te profesionalno upravljajući infrastrukturom videonadzora pomaže vam da se fokusirate na ključne djelatnosti.


Rješenje komercijalnog nadzornog sistema s kamerama obuhvata sljedeće funkcije:


  • Daje čiste, oštre slike za lakše dokazivanje
  • Zahtijeva manje održavanja (posljedično su ukupni troškovi vlasništva niži), zbog čega ostvarujete veći povrat investicije
  • Niža potrošnja energije – zeleno IP videozapisivanje
  • Kibernetički zaštićeno šifriranom komunikacijom


Komercijalno (male i srednje kompanije)

Komercijalno (male i srednje kompanije)

Sve iz jednog izvora

Za sigurnosni sistem MOBOTIX nije potrebna dodatna infrastruktura. Ulaganjem u komercijalni nadzorni sistem s kamerama izbjegavate potrebu za odvojenim pomoćnim sistemima, softverom ili centralnim serverom. 


Nećete samo uštedjeti vrijeme i energiju koje biste u suprotnom uložili u potragu za odgovarajućim elementima; također je povoljan i finansijski transparentan izbor, daleko pouzdaniji od sistema s više elemenata. Svi procesi – poput upravljanja događajima i alarmima, snimanja i obrađivanja slike – dovršavaju se lokalno unutar sigurnosne kamere.

Hardware
hardware icon
Toliko više od samo standardnog rješenja

Kamere MOBOTIX se mogu koristiti u širokom rasponu različitih primjena, a globalno su poznate po izuzetnoj pouzdanosti. Veoma su energetski učinkovite i pružaju najviši stepen tačnosti. Jednom kamerom moguće je, bez mrtvih uglova, nadzirati cijelo područje.

Software
software icon
Sistem upravljanja videozapisima – sve iz jednog izvora

Sistem upravljanja videozapisima (Video Management System, VMS) predstavlja intuitivno i prilagodljivo softversko rješenje MOBOTIX za upravljanje videozapisima, analizu videozapisa i upravljanje uređajem. Za VMS nije potreban server za upravljanje, a sve što je potrebno je već ugrađeno tako da ne morate brinuti o instaliranju novih rješenja.

Usluge
service icon
Savršen sveobuhvatni paket

Pratimo vas kroz svaku fazu procesa kako bismo vam omogućili da ostvarite prednosti ovog savršenog i sveobuhvatnog koncepta sigurnosnog rješenja. Na osnovu detaljnih konsultacija te pregleda i analize lokacije pronalazimo rješenje za optimiziranje i poboljšavanje cijele infrastrukture videonadzora u skladu sa specifičnim potrebama vaše kompanije. Pravilno upravljanjem projektom obuhvata profesionalnu instalaciju, nakon koje slijede usluge daljinskog nadzora za upravljanje IT infrastrukturom i statusom mreže, kao i održavanje za besprijekoran rad sigurnosnog sistema videonadzora.

Komercijalni nadzor kamerama

Komercijalni nadzor kamerama

Cjelovito samostalno rješenje

Kamere MOBOTIX predstavljaju veliko poboljšanje cijelog postupka obrade slike. Snimci su vrhunskog kvaliteta, čak i kad se objekti kreću velikom brzinom ili u uvjetima slabog osvjetljenja. Zahvaljujući oštrini snimljenih slika uvijek možete vidjeti šta se tačno događa na lokaciji. Kvalitetne slike će vam omogućiti analizu i najmanjih detalje, a zahvaljujući inovativnom prepoznavanju pokreta znat ćete tačno kamo treba gledati. 


Senzor MxActivity razlikuje vjetar ili kretanje ptica od uistinu sumnjivih aktivnosti pa se broj lažnih alarma smanjuje do 90 %. Odziv sistema možete automatizirati za brzo i lako otkrivanje aktivnosti, konfigurirati ga za otvaranje rampi ovlaštenim vozilima te za reagiranje na sumnjive kretnje tokom određenih dijelova dana bez zvučne poruke. 


Mogućnosti su beskrajne; brojne funkcije komercijalnog sistema nadzora kamerama jednostavno trebate prilagoditi vlastitim zahtjevima. Odluka je vaša.


Pametni sigurnosni videonadzor omogućava vam da se usredsredite na upravljanje kompanijom i ostvarivanje poslovnih ciljeva bez brige o instalaciji. Funkcije obuhvataju:

Sveobuhvatni sistem

Sveobuhvatni sistem

Nije potreban centralni server

Nije potreban centralni server

Prilagodljivo sigurnosno rješenje

Prilagodljivo sigurnosno rješenje

Dvosmjerni zvučni sistem

Dvosmjerni zvučni sistem

Prepoznavanje pokreta

Prepoznavanje pokreta

Automatizacija

Automatizacija

Sofisticirana analitika

Sofisticirana analitika

Ovim višenamjenskim samostalnim sigurnosnim sistemom na najbolji način možete osigurati sigurnost svoje kancelarije ili skladišta. Nadzorne kamere MOBOTIX vrlo su intuitivne i brzo ćete naučiti raditi s njima, a naš tim će vam svakako rado dati potrebne upute i pokazati vam kako da podesite sistem u skladu s potrebama svoje kompanije. 


Ako vas zanimaju dodatne informacije, svakako nas kontaktirajte. 

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas
Da, želim primati informacije preko:*

za trenutne proizvode i usluge Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH i za ostale pridružene kompanije unutar grupacije, kreirane za naše lično interesovanje. Vaši podaci će biti procesuirani u skladu s našom politikom privatnosti.

Tekstna polja sa slovima * su obavezna!

Note - your current cookie settings will exclude you from receiving promotional updates via email! To allow those updates, update your cookie settings