Kako osigurati da liječite pravog pacijenta

Narukvice s podrškom za lasersku štampu

Prilagođene narukvice


Sprečavanje grešaka pri identifikaciji pacijenata je ključan faktor u medicinskoj praksi. Premda su takvi incidenti rijetki i obično se pravovremeno uočavaju, slučajevi zamjene pacijenata mogu rezultirati pogrešnim liječenjem te mogu imati ozbiljne posljedice.

Rješenje? Prilagođene narukvice! Narukvice kompanije Konica Minolta podržavaju lasersko štampanje koje potpuno otklanja mogućnost za greške poput liječenja pogrešnog pacijenta ili davanja pogrešne terapije. Štampanje na narukvice predstavlja učinkovit način za poboljšanje upravljanja pacijentima i operativnih rezultata.

Rješenja

Rješenja

LaserBand

Laserski štampači Konica Minolta omogućavaju štampanje narukvica pacijenata i kartona na jedan list papira, za brže štampanje informacija i bolju organizaciju radnih procesa prilikom hospitalizacije pacijenata.

Hardware
hardware icon
Kompatibilnost s kancelarijskim laserskim štampačima

Nakon cjelovitog ispitivanja i reprezentativnog odabira štampača, Konica Minolta korisnicima može preporučiti vrstu narukvice Zebra LaserBand koja najbolje odgovara njihovim potrebama. Osim utvrđivanja kvalitete i kompatibilnosti narukvica za pacijente LaserBand kroz cjelovito ispitivanje, kompanija Konica Minolta daje i detaljne preporuke s obzirom na optimalne postavke štampača, kako bi se osigurali najbolji mogući rezultati i visoki nivoi pouzdanosti u kliničkom kontekstu.

Software
software icon
Komunikacija sa zdravstvenim informacijskim sistemom

Prijenos podataka pacijenata u digitalni svijet: jedna aplikacija povezuje Konica Minolta bizhub sisteme i aplikacije zdravstvene ustanove, omogućavajući trenutačan dohvat, distribuciju i upravljanje fizičkim informacijama ili pak konverziju podataka pacijenata u linijski ili QR kod.

Usluge
service icon
Inovativni potrošni materijali za rutinsku kliničku upotrebu

Razvijena upravo za potrebe zdravstvenih ustanova, narukvica za pacijente LaserBand predstavlja sofisticirano, robusno i jednostavno rješenje s integriranom zaštitnom folijom koja savršeno štiti laserski otisak. U kombinaciji s ugrađenim samoljepljivim naljepnicama, te vrhunske trakice pojednostavljuju i ubrzavaju hospitalizaciju pacijenata, omogućavajući zaposlenicima otiskivanje naljepnica i narukvica za pacijente u jednom potezu. LaserBand dolazi u formatima veličine omotnice (Envelope) ili u popularnom A4 formatu, kombinirajući integrirane naljepnice u izvedbama za odrasle, djecu i bebe. Vrhunske narukvice za pacijente osigurava Diagramm Halbach Germany. Taj partner dobavljač kompanije Zebra proizvodi zasebne obrezane naljepnice unutar A4 listova s narukvicama, ali i obične narukvice LaserBand u formatima A4 i Envelope.

Ključne funkcije

Mogućnosti štampanja na narukvicu kompanije Konica Minolta omogućavaju bolničkim ustanovama pružanje bolje njege svojim pacijentima. Svi članovi medicinskog osoblja i ljekari mogu jednostavno identificirati pacijenta i propisati odgovarajući tretman u skladu s kartonom pacijenta i laboratorijskim rezultatima, a njegovatelji mogu jednostavno skenirati barkod s narukvice i pristupiti podacima pacijenta. Narukvice LaserBand možete štampati u formatima A4 ili Envelope, što ih čini cijenovno pristupačnijima. Jedan A4 list sadrži jednu narukvicu s 20 kartona. Štampaju se istovremeno, pojednostavljujući postupke identifikacije pacijenta.

   

   

Kompatibilnost s raznim laserskim i tintnim štampačima

Brzo i jednostavno postavljanje na ručni zglob pacijenta. Udobno za dojenčad i starije osobe

Samolaminirajuća brtva štiti narukvicu i podatke od vode i drugih tečnosti

Narukvica s isporučuje s produžnom trakom koja omogućava fleksibilniju identifikaciju barijatrijskih i pacijenata s edemima

Narukvice imaju sigurnosne proreze koji onemogućavaju neprimjetno skidanje i vraćanje

Healthcare Brochure

Download now