Konica Minolta ponovno proglašena svjetskim liderom u transformaciji ispisa prema IDC Marketscape-u

| 6 novembar 2023

Konica Minolta Business Solutions Europe (Konica Minolta) objavila je da je prema IDC MarketScape-ovom izvještaju: „Procjena dobavljača za transformaciju ispisa za 2023. godinu“ (dokument #US51146523, kolovoz 2023) Konica Minolta proglašena liderom u transformaciji ispisa. Ovo izvješće ocjenjuje tržište transformacije ispisa putem IDC MarketScape modela, koji se oslanja na standardizirani skup parametara kako bi pružio komparativnu usporedbu globalnih dobavljača ispisne opreme, uzimajući u obzir kvantitativne i kvalitativne aspekte. Prije dvije godine (2020. godine), Konica Minolta je također bila proglašena liderom u transformaciji ispisa.IDC MarketScape je istaknuo 5 ključnih prednosti Konica Minolte u kategoriji „svjetska transformacija ispisivanja“:

Inteligentno povezano radno mjesto
Konica Minolta je razvila sveobuhvatan koncept nazvan "Inteligentno povezano radno mjesto (ICW)", koji pruža integraciju ljudi, znanja i radnih mjesta. ICW koncept podržava rad na daljiinu i u uredu, pružajući neprestani pristup podacima bilo gdje i bilo kada, pomažući korisnicima u njihovoj digitalnoj transformaciji. Kao dio svoje ICW poslovne filozofije, Konica Minolta je integrirala svoje usluge ispisivanja i IT usluge tijekom posljednjih nekoliko godina. Koncept Inteligentnog povezanog radnog mjesta kombinira različite usluge poput: upravljanja ispisom, radnim tijekovima, informacijskog upravljanja, upravljanja aplikacijama, infrastrukture, sigurnosti i cloud usluga.

Cloud partneri
Konica Minolta je uspostavila široku mrežu strateških partnerstava za svoj portfelj cloud rješenja. Centralno mjesto u ovom pristupu zauzima globalna suradnja s Microsoftom. Konica Minolta Business Solutions Europe je postala "Microsoft Cloud Solutions Partner". Zahvaljujući ovoj suradnji Konica Minolta pruža lokalno upravljanje ključnim Microsoft cloud uslugama (Azure) i drugim uredskim tehnologijama. 
 
Transformacijska intelektualni vlasnički sadržaj
Vlastiti intelektualni vlasnički sadržaj (IP)  Konica Minolte doveo je do razvoja niza cloud rješenja, Internet stvari (IoT) i novih tehnologija, uključujući FORXAI/VSS (video sigurnost) i Dispatcher proizvoda (softver za automatizaciju radnih tijekova i upravljanja ispisom). Sva ova rješenja namijenjena su podršci korisnicima u njihovim naporima za digitalnu transformaciju.
 
Prijelaz na cloud rješenja za uspješan rad na daljinu 
Koncept Inteligentnog povezanog radnog mjesta pridonio je prijelazu tvrtke u cloud okruženje. Ova tranzicija bila je potaknuta globalnom COVID-19 pandemijom i potrebom za prelaskom IT infrastrukture i poslovnih operacija u cloud okruženje, što se savršeno uklopilo u već postojeću stratešku inicijativu tvrtke. Ovaj korak također je pomogao korisnicima Konica Minolte da jednostavno integriraju rad na daljinu s tradicionalnim uredskim operacijama.
 
Povijest akvizicija
Konica Minolta se istaknula nedavnom poviješću akvizicija, posebno usmjerenih na upravljanje IT infrastrukturom i upravljanje sadržajem tvrtke, ali također obuhvaćajući i sigurnost, VoIP, poslovne processe (BPO), te rješenja specifična za određene industrije i usluge podataka. Iako su mnoge od ovih aktivnosti počele u određenim regijama, tehnologije i vještine stečene kroz ove akvizicije koriste se i na globalnoj razini. 
 

Izvještaj IDC MarketScape napominje da tvrtke trebaju razmotriti Konica Minoltu jer "Konica Minolta vodi korisnike kroz njihovo digitalno putovanje i postiže to putem sveobuhvatnog portfelja usluga i rješenja prilagođenih individualnim potrebama korisnika, neovisno o veličini tvrtke, digitalnoj zrelosti ili industriji. Dok tvrtka nastavlja razvijati svoju IT infrastrukturu, stopa zadržavanja klijenata je impresivnih 85%. Korisnici koji traže tradicionalnog pružatelja kopiranja/ispisivanja s vizijom preoblikovanog (digitaliziranog) ureda trebali bi razmotriti Konica Minoltu za svog novog pružatelja usluga."


Ukratko o IDC MarketScape-u
Model ocjene dobavljača IDC MarketScape namijenjen je pružanju pregleda konkurentnosti dobavljača informacijsko-komunikacijske tehnologije (ICT) na određenom tržištu. Metodologija istraživanja koristi rigoroznu ocjenu na temelju kriterija koji su kvantitativne i kvalitativne prirode, a rezultat je jedna grafička ilustracija pozicije dobavljača na tržištu. IDC MarketScape pruža jasan okvir u kojem se mogu usporediti ponude proizvoda i usluga, sposobnosti i strategije te sadašnji i budući čimbenici uspjeha na tržištu dobavljača informacijsko-komunikacijske tehnologije i telekomunikacija. Okvir također pruža kupcima tehnologije preciznu i točnu ocjenu snaga i slabosti trenutnih i potencijalnih dobavljača.
 

IDC MarketScape: Procjena dobavljača za transformaciju ispisa za 2023. godinu

Prema IDC MarketScape-ovom izvještaju: „Procjena dobavljača za transformaciju ispisa za 2023. godinu“ (dokument #US51146523, kolovoz 2023) Konica Minolta proglašena liderom u transformaciji ispisa. Ovo izvješće ocjenjuje tržište transformacije ispisa putem IDC MarketScape modela, koji se oslanja na standardizirani skup parametara kako bi pružio komparativnu usporedbu globalnih dobavljača ispisne opreme, uzimajući u obzir kvantitativne i kvalitativne aspekte. Prije dvije godine (2020. godine), Konica Minolta je također bila proglašena liderom u transformaciji ispisa.

PREUZMI IZVJEŠTAJ

KONTAKTIRAJTE NAS ZA VIŠE INFORMACIJA

O tvrtki Konica Minolta Bosna i Hercegovina

 

Put Konica Minolte započeo je prije 150 godina, s vizijom da inovacije pokreću svijet. S vizijom da inovacijama stvaramo bolje društvo i bolji svijet. Ista svrha koja nas je pokretala tada, pokreće nas i sada.

 

Konica Minolta Bosna i Hercegovina, sa sjedištem u Sarajevu, dio je Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH sa sjedištem u Langenhagen, Njemačka – podružnica u potpunom vlasništvu Konica Minolta Inc., Tokio, Japan. Konica Minolta svojim klijentima omogućuje pobjednike digitalne ere: sa svojom jedinstvenom stručnošću u mogućnostima obrade podataka. Kao pružatelj rješenja za digitalno radno mjesto, Konica Minolta pomaže svojim klijentima da identificiraju i otključaju mogućnosti digitalizacije i dosegnu sljedeću razinu u digitalnoj zrelosti svoje organizacije preispitivanjem radnog mjesta. Kao podrška 'Inteligentnom povezanom radnom mjestu', Konica Minolta nudi usluge cloud rješenja, IT rješenja, usluge upravljanog ispisa i video rješenja za rad na daljinu, suradnju, upravljanje tijekovima rada te automatizaciju i sigurnost. Uspjeh tvrtke u pokretanju transformacije također potvrđuje IDC, budući da je 'IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment' naveo da je Konica Minolta 'globalno prepoznata kao lider u transformaciji ispisa'. Konica Minolta je Microsoft Global Managed Partner od 2021.

 

Kao pouzdan partner na polju profesionalnog tiska, Konica Minolta nudi poslovno savjetovanje, vrhunsku tehnologiju i softver te se etablirala kao vodeći proizvođač i lider na tržištu profesionalnog tiska već više od deset godina (InfoSource). Za svoja rješenja koja kombiniraju ‘pametnu uslugu s pametnom tehnologijom’, Konica Minolta primila je prestižnu nagradu "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" od strane tvrtke Keypoint Intelligence.

 

Za sve veći broj organizacija, uspjeh je danas više od uske definicije financijskog prosperiteta – on također uključuje zaštitu okoliša i pozitivan utjecaj na njihovu radnu snagu, kao i na društva u koja su ugrađeni. Svojom predanošću u postizanju ciljeva održivog razvoja (SDGs), Konica Minolta se obvezala da će dosljedno slijediti svoje ciljeve održivosti i društvene odgovornosti.

 

Tvrtka je opetovano prepoznata zbog svoje bogate povijesti društvenog doprinosa, kao i zbog rada na postizanju SDG-a kroz svoje poslovanje i lanac opskrbe. Konica Minolta uvrštena je među “100 globalno najodrživijih korporacija u svijetu 2022.” i dobila je najvišu razinu u EcoVadis ocjenama održivosti.

 

Tvrtka Konica Minolta Bosna i Hercegovina, zastupljena je kroz matičnu jedinicu u Sarajevu te širokom partnerskom mrežom.

 

Za dodatne informacije, zapratite nas na LinkedIn, Facebook i Instagram kanalima.

 

Nazivi proizvoda i imena mogu biti zaštitni znakovi ili registrirani zaštitni znakovi njihovih vlasnika.